6 greşeli de evitat într-o dietă

By : | 0 Comments | On : decembrie 17, 2011 | Category : La dieta

Dietele au fost mereu la modă, iar femeile dornice să arate impecabil recurg la fel de fel de diete, care nu sunt întotdeauna adecvate pentru corpul lor. E drept că scopul unei diete este să ca la sfârşitul ei să arăţi decupată din reviste şi cu calorii record pierdute, dar oare scopul chiar scuză mijloacele?

Din dorinţa de a arăta impecabil, femeile sunt dispuse să facă orice sacrificiu. Noi te învăţăm care sunt greşelile pe care NU trebuie să le faci atunci când începi o dietă.

1. Nu mânca pe fugă! Stilul tău de viaţă este alert şi de cele mai multe ori mănânci pe fugă şi din mers? Metoda aceasta nu este deloc sănătoasă, iar repercusiunile vor fi vizibile în timp. Mănâncă încet şi până simţi că ţi-a trecut foamea, nu trebuie să termini tot din farfurie.

2. Prea puţine mese. Să nu crezi că dacă mănânci o dată pe zi vei pierde mai multe calorii. Din contră, vei vedea că s-ar putea să te îngraşi şi nu asta îţi doreşti. Este obligatoriu să ai 3 mese pe zi şi să încerci să ai un regim alimentar echilibrat.

3. Prea multe băuturi nesănătoase. Când ţii o dietă, renunţă la alcool, cafea, băuturi acidulate, datorită aportului caloric ridicat. Încearcă să le înlocuieşti cu ceaiul verde, sucul de legume, sucul proaspăt de fructe şi, bineînţeles, apa. Această schimbare te ajută nu numai pe durata dietei, dar îţi asigură şi o viaţă mai lungă şi mai sănătoasă.

4. Porţiile prea mari. O farfurie mare umplută cu mâncare nu te va ajuta în cura de slăbire, chiar dacă urmezi dieta întocmai. Indicat este să mănânci porţii mai mici, pentru că astfel controlezi mai bine greutatea.

5. Aditivi nesănătoşi. Majoritatea produselor conţin aditivi alimentari care dăunează sănătăţii. Pentru a evita această greşeală, cumpără ingredientele şi prepară-ţi propriile mâncăruri acasă. Astfel mănânci mai sănătos şi îţi poţi exersa calităţile de bucătar.

6. Mâncatul necontrolat. De câte ori n-ai luat mici gustări nesănătoase între mese? O pungă cu chipsuri sau biscuiţi nu vor face decât să strice pofta de mâncare şi să se depună pe şolduri, coapse şi abdomen.

Aşadar, când vrei să începi o dietă, evită să faci aceste 6 greşeli. Sunt detalii care îţi pot schimba viaţa şi şansele ca la sfârşitul dietei să arăţi aşa cum ţi-ai dorit sunt mult mai mari.

Share This Post!

Lasă un răspuns