A ţine sau a nu ţine dietă înainte de sărbători?

By : | 0 Comments | On : decembrie 17, 2011 | Category : La dieta

Am intrat în luna decembrie şi a început goana după cadouri şi coşuri umplute cu produse fine pentru sărbători. Dar dacă te-ai gândit că o dietă strictă înainte de sărbători îţi va face bine şi vei putea mânca de Crăciun tot ce îţi doreşti, află că te înşeli.

Dacă totuşi ai ţinut o dietă echilibrată până acum, e bine să o ţii şi de sărbători, sau măcar să nu faci abuz de bucatele puse pe masă, pentru că organismul tău va fi dereglat, va recepţiona semnale mixte şi s-ar putea să îţi pui sănătatea în pericol.

De ce să nu recunoaştem că tentaţia este mare şi că doar o dată-n an este Crăciunul? Dar dacă abuzezi de produsele tradiţionale, vei lua în greutate foarte uşor (mai ales dacă abia ai renunţat la o cură), poţi face uşor toxiinfecţii alimentare şi îţi poţi deregla sistemul digestiv.

În plus, dacă mănânci echilibrat, îţi vei păstra silueta perfectă şi nu va trebui să lupţi apoi împotriva vergeturilor care apar după scăderile şi luările bruşte în greutate.

Aşadar, dacă ai început de curând o dietă ca să arăţi bine în noaptea dintre ani, atunci e mai bine să te ţii de dietă până la Revelion. În schimb, dacă te-ai alimentat sănătos şi echilibrat până de sărbători, poţi face mici excepţii, dar fără a face exces.

În concluzie, păstrează un di, chiar dacă vin sărbătorile şi ţine minte că, indiferent de situaţie, după sărbători se impune o cură de detoxifiere.

Share This Post!

Lasă un răspuns