Aspect fizic…Atentie sau Nepasare

By : | 0 Comments | On : iulie 5, 2011 | Category : Stiati ca:

viata sanatoasa

1. Adolescentii sunt deseori complexati de aspectul pielii fetei din cauza prezentei cosurilor si a punctelor negre. Pentru ca acestea sa nu se infecteze si sa se transforme in acnee, se recomanda folosirea lotiunilor tonice pe baza de laptisor de matca si a cremelor cicatrizante cu ulei de galbenele si ulei de catina.
2. Anemia este o boala care se datoreaza, in principal, lipsei fierului din organism. Leguma cea mai recomandata in acest caz este sfecla rosie. Beti in fiecare zi, pe stomacul gol, 100 de grame de suc de sfecla, telina si morcovi. Faceti tratamentul o luna da, una nu.
3. Ca sa preveniti cancerul, e bine sa beti cate un pahar de suc de morcovi pe zi.
4. Plantele sunt de mare ajutor in cazul crizelor renale datorate prezentei calculilor in caile urinare, dar sunt contraindicate daca acestia sunt voluminosi. Pentru a va curata rinichii de nisip beti zilnic doua pahare de suc de soc.
5. Un remediu mai putin cunoscut impotriva acneei, a furunculelor sau pentru catifelarea tenului esteargila. Pentru acnee si cosuri amestecati argila cu apa minerala, iar pentru frumusete amestecati-o cu lapte sau cu suc de fructe. Lasati sa actioneze 30 de minute, dupa care clatiti cu ceai de musetel.
6. Foarte eficiente in combaterea matretii sunt preparatele pe baza de brusture.
7.Sub forma de suc sau salata, sfecla rosie este un tonic general al organismului in cazul suprasolicitarilor nervoase si stresului. Specialistii sunt de parere ca un paharel de suc de sfecla consumat seara, inainte de culcare, are un rol benefic in vindecarea insomniilor si asigura un somn linistit.

O abordare foarte sanatoasa a modului in care alegem sa mancam in mod obisnuit este si incercarea de a mentine un nivel constant al aciditatii in organism prin aportul util de alimente alcaline si consumul moderat de alimente mai acide, care ar putea dezechilibra prin excese echilibrul PH-ului, incurajand astfel instalarea unor boli grave in decursul vremii.
Multe dintre preparatele din zilele noastre, in special cele din gama de produse fast-food sau produsele de patiserie sunt destul de acide, proteinele, zaharul sau cafeina contribuind din plin la acest efect nedorit si afectand sanatatea noastra atunci cand le consumam in mod regulat. In contrapartida, multe legume, fructe si zarzavaturi sunt alcaline si pot neutraliza aciditatea crescuta din organism, dar din pacate exact aceste alimente se consuma mai rar si de aici si toate problemele care pot aparea printr-o alimentatie gresita.
Pe langa produsele din carne, bogate in proteine, sau lactate si branzeturi, la fel de acide pentru organismul nostru pot fi si produse considerate sanatoase precum pestele, orezul, ovazul, cerealele integrale sau fructele bogate in zahar. Si acestea deci trebuie consumate cu moderatie, ele avand un impact negativ indiferent de portia pe care o consumam de obicei. Cerealele pot fi totusi inlocuite de quinoa sau hrisca, care sunt produse mai putin acide, dar carnea, branzeturile si orezul mai greu vor gasi un substitut alimentar sanatos si de aceea nu este recomandat sa se consume prea des.
Solutia alimentara pentru a pastra un nivel neutru al PH-ului in organism este sa consumam in mod regulat si cu preponderenta legume, zarzavaturi si fructe, fara a ne feri de carne, lactate sau cereale, dar combatand aciditatea acestora prin aporturi marite de alimente alcaline. Apa si ceaiurile din plante de asemenea pot micsora aciditatea din organismul nostru si nu e de mirare ca medicii ne recomanda sa bem si multe lichide peste zi, mentinerea sub control a PH-ului fiind doar unul dintre beneficiile inregistrate pe aceasta cale.
In lumea stiintifica deocamdata nu exista suficiente dovezi pentru a se demonstra fara putinta de tagada eficienta mentinerii aciditatii din organim la cote reduse, dar este la fel de adevarat ca nu s-au intreprins multe studii in acest sens si de aceea mai bine e sa prevenim riscurile prin masuri alimentare bune desi inca nefundamentate stiintific decat sa regretam ca nu am facut-o. Solutia e la indemana tuturor, iar efecte negative din acest punct de vedere nu exista, putandu-se deci consuma la discretie legume si fructe, dar cu atentie la mentinerea greutatii corporale la cote normale.

Alimente care ajuta la tonifierea organismului.

1. Hrisca

Semintele de hrisca sunt bogate in rutin si protejeaza impotriva radiatiilor, stimuland de asemenea productia de maduva osoasa.

2. Alegele marine

Fibrele mucilaginoase din algele marine previn reabsorbtia strontiului radioactiv, a bariului, cadmiului si radiului, pe care le elimina din organismul uman. Algele marine sunt de asemenea bogate in iod natural. Acesta stimuleaza tiroida, iar in acest fel impiedica absorbtia radiatiilor. Este recomandat deci sa consumam doua linguri de alge pe zi. Inainte de a le consuma insa, trebuie sa ne asiguram ca acestea provin din ape curate.

3. Orezul brun

Tot pentru evitarea problemelor cauzate de iradiere este recomandat consumul de orez brun si sare de mare.

4. Spirulina

Plantele bogate in clorofila precum spirulina intaresc celulele, transporta oxigentul, ajuta la detoxifierea sangelui si a ficatului, neutralizeaza elementele poluante si stimuleaza productia de acid ribonucleic. Doza zilnica recomandata pentru o persoana este de 3 – 5 grame.

5. Broccoli, varza si usturoi

Legumele bogate in sulf precum broccoli, varza, ridichi, rucola sau gulia ajuta la neutralizarea radicalilor liberi care distrug celulele. Alte legume bogate in sulf sunt usturoiul, ceapa si fasolea. Usturoiul, de exemplu, tine la distanta izotopii radioactivi.

6. Morcovii si merele

Alimentele bogate in pectina precum morcovii, semintele de floarea soarelui sau mere tin departe de organism elementele poluante ce astfel nu mai sunt asimilate de organism. Legumele cu un continut ridicat de betacaroten precum cele cu frunze verzi sau cartofii dulci intaresc imunitatea si protejeaza celulele

7. Drojdia de bere

Iradierea contribuie si la instalarea anemiei. Astfel consumul de alimente verzi si radacinoase ajuta la intarirea sangelui. Drojdia alimentara, bogata in vitamina B ajuta si la eliminarea metalelor grele din organism.

8. Aloe vera

Gelul de aloe vera ajuta la vindecarea arsurilor provocate de radiatii. Aceasta planta contine stimulatori biogeni care ajuta la repararea pielii.

9. Radacina de brusture

Neutralizeaza si indeparteaza toxinele din organism.

10. Radacina de papadie

Imbunatateste functia organelor care sunt implicate in procesul de eliminare a toxinelor din organism.

11. Ginsengul siberian

Radacina de ginseng scade efectele secundare ale radiatiilor, iar recuperarea in urma expunerii indelungate se face mult mai repede.

12. Ceaiul verde

Este antioxidant, stimuleaza sistemul imunitari si contine agenti radioprotectori.

13. Semintele de ciulin

Protejeaza organismul nostru de radiatiile din mediul inconjurator.

14. Urzicile

Curata si intaresc rinichii, primele organe afectate de radiati si ajuta la reinnoirea sangelui.

15. Ciupercile Ganoderma

Intaresc sistemul imunitar dupa expunerea la radiatii.


 

Share This Post!

Lasă un răspuns