Baclava

By : | 0 Comments | On : iulie 12, 2011 | Category : Desert

baclava

Mod de preparare:

Pregatim o tava de cuptor, pe care o ungem cu unt sau margarina si asezam un strat de foi de placinta, pe care le ungem tot cu unt sau margarina. Intr-un castron, amestecam miezul de nuca macinat cu scortisoara si asezam jumatate din acest amestec in tava, peste foile de placinta.

Adaugam inca un strat de foi de placinta unse cu unt si apoi restul de compozitie de nuca si scortisoara. Acoperim cu un ultim strat de foi de placinta, unse cu unt sau margarina, desigur.

Punem tava la frigider timp de 30 de minute, timp in care incingem bine cuptorul aragazului. Dupa ce scoatem baclavaua din frigider, o portionam in forma de triunghi sau patrat si introducem tava la cuptor.

Nu deschidem usa cuptorului de aragaz timp de 30 de minute sau pana cand baclavaua este rumenita.
Separat, fierbem o cana de apa cu zaharul, pana cand da in clocot. Adaugam mierea si o lasam sa se dizolve la foc mic.

Dupa ce luam siropul de pe aragaz, adaugam si esenta de rom (dupa gust). Turnam siropul peste baclava dupa ce o scoatem din cuoptor. Lasam baclavaua sa se raceasca si o bagam la frigider, deoarece se serveste rece. Inainte de a o servi, putem presara si un praf de scortisoara pe deasupra.

Nota:

Istoria baclavalei nu este foarte bine documentata si reteta a fost atribuita multor popoare. Cel mai credibil este ca baclavaua e de origina turca, fiind preparata pentru primele dati la bucataria imperiala a Palatului Topkapi.

Share This Post!

Lasă un răspuns