Bauturile dietetice te ingrasa

By : | 0 Comments | On : iulie 9, 2011 | Category : Sanatate

Ma intriga oamenii care isi cumpara tone de mancare si mai cer, cu glas stins, o bautura dietetica. La ce bun? In ciuda reclamelor care iti promit foarte putine calorii in sucul tau, realitatea este ca, de fapt, bauturile dietetice te ingrasa.

Colaceii de pe abdomen sunt pusi la dospit de indulcitorii continuti de sus-numitele bauturi.

Un studiu realizat timp de 10 ani pe 500 de barbati si femei arata ca acest tip de bautura, chiar consumat in cantitati mici, se afla in stransa legatura cu grasimea abdominala.

Cercetatorii citati de Daily Mail sustin ca varianta mai saraca a bauturilor acidulate duce la cresterea nivelului de zahar din sange si automat, mareste apetitul ducand la ingrasare.

Si mai exact : cei care consumau peste doua bauturi de acest gen, pe zi, s-au ingrasat in zona abdomenului de pana la 5 ori mai mult decat cei care nu au baut asa ceva.

Sa scoatem Aspartamul la tabla, sa ne dea socoteala. E nelipsit din guma de mestecat si sucuri iar consumat in cantitati uriase aduce cu sine migrene, atacuri de panica, ameteli si chiar dereglari ale sistemului nervos.

Concluzia de compromis a cercetatorilor este ca daca nu putem sa bem apa, macar sa optam pentru sucurile normale.

O alta cercetare arata ca aspartamul continut in sucurile dietetice ataca pancreasul si actioneaza asupra creierului indepartand senzatia de satietate. Asadar, tineti minte! Bauturile dietetice va ingrasa.

 

Share This Post!

Lasă un răspuns