Beneficiile antioxidantilor asupra organismului

By : | 0 Comments | On : iulie 9, 2011 | Category : Sanatate

fructe antioxidanti

Antioxidantii sunt foarte buni pentru organismul tau: imbunatatesc sanatatea, lupta impotriva cancerului, maresc speranta de viata si sunt perfecti pentru pielea ta. Fructele de padure au cea mai mare cantitate de antioxidanti, dar si alte fructe sunt bune. Inainte de culcare fa o salata de fructe cu struguri, portocale si ananas si o sa ai parte de o portie sanatoasa de sanatate. In loc de mancarea de la pranz, consuma o portie de fructe.

Caisele uscate, prunele uscate, curmalele, ciresele uscate si stafidele sunt surse fabuloase de antioxidanti. Ai grija cate consumi pentru ca au si multe calorii.

Daca vrei sa ai parte de o cantitate mare de antioxidanti, consuma o salata in fiecare zi. Umple o farfurie cu spanac, varza rosie, ardei si sfecla rosie. Nu uita ca legumele sunt surse mari de antioxidanti.

O ceasca jumatate de fasole rosie iti va oferi o cantitate mare de antioxidanti.

De asemenea, soia este o varianta buna. Incearca sa inlocuiesti produsele lactate cu soia. Laptele din soia si tofu congelat sunt doua optiuni foarte sanatoase.

Vinul rosu este bautura alcoolica care contine cea mai mare cantitate de antioxidanti. Bea un pahar sau doua pe zi si te vei bucura de beneficiile aduse sanatatii.

Poate nu crezi ca vei putea sa asimilezi antioxidanti din desert, insa asa este: ciocolata neagra este plina de antioxidanti.

Antioxidantii sunt substante chimice care au proprietatea unica de a neutraliza substantele periculoase pentru organism, numite radicali liberi (de oxigen) care ataca membranele celulelor, tulburandu-le functionarea normala si uneori chiar distrugandu-le.

Prezenta radicalilor liberi in organism este fireasca in timpul metabolismului normal – acestia contribuie la distrugerea si eliminarea bacteriilor si virusilor care ataca organismul, dar ajung la concentratii prea mari datorita fumului de tigara inspirat, al aerului poluat, chiar si prin intermediul alimentelor.

Acele procese metabolice care ajuta la producerea de energie suplimentara, prin oxigenarea intensa a tesuturilor si arderi rapide, favorizeaza cresterea nivelului de radicali liberi de oxigen. Toate tesuturile si organele sunt supuse acestei agresiuni a radicalilor, creierul in mod special – acesta este compus pe jumatate din grasime, lucreaza fara oprire si are nevoie de aflux sporit de sange si oxigen.

In zilele noastre sanatatea este un subiect foarte discutat si toata lumea incearca sa aiba cat mai multa grija de propriul organism. Pentru a avea grija de organismul nostru avem nevoie si de antioxidanti. Afla in continuare de ce.

Antioxidantii se gasesc in alimentele consumate zilnic, aminteste Buzzle. Acestia ne pastreaza o stare buna de sanatate, tinand departe bolile de noi. In urma mai multor studii s-a aflat ca antioxidantii previn cancerul.

De asemenea, antioxidantii sunt importanti in intarirea sistemului imunitar si, prin urmare, protejeaza organismul de infectii virale si bacteriene.

Cine nu ar vrea sa fie tanar mai mult timp? Antioxidantii ne ajuta, deoarece au un efect de antiimbatranire, adica impiedica procesul de imbatranire a celulelor din organism si, prin urmare, mentine functiile corpului intr-o stare mai buna pentru mai mult timp.

Antioxidantii ajuta la prevenirea bolilor de inima si reduc procesul de oxidare a colesterolului. De asemenea, acestia sunt foarte importanti si pentru prevenirea tulburarilor ochilor, precum degenerescenta maculara si glaucomul.

Poti asimila antioxidanti din varza rosie, anghinare, spanac, lamai, ananas, portocale, grapefruit, porumb, orz, ovaz, cuisoare, zmeura, capsuni, caise, arahide, nuci, soia, usturoi, morcovi, broccoli, ceai, rosii, prune uscate, alune, rodii, kiwi, mure si mere. mai mult

Share This Post!

Lasă un răspuns