Ce poti face cu 4 oua?…Oua ochiuri cu legume

By : | 0 Comments | On : august 17, 2011 | Category : Retete Diverse

ochiuri culegume

De multe ori mi se intampla sa nu gasesc prin frigider ceva pe gustul meu si nu neaparat ca as fi foarte pretentioasa la mancare dar mereu ma aleg cu putine variante ..cum ar fi oua…sau …..oua. Ei bine, m-am cam saturat si de ouale ochiuri simple facute rapid si care te scapa vreo ora de foame, si de la care sincer sa va spun eu mananc oricum numai galbenusul. Probabil…sau sper sa nu fiu singura care face asa, ca de altfel m-as ingrijora, voi crede ca am o problema la cap. Insa, azi am descoperit o reteta super buna si super usor de pregatit de la care cu siguranta voi mananca si albusurile pentru ca prea bine arata. Din 4 ochiuri si cateva legume pregatesti o minunatie de farfurie plina de culori si miresme ce-ti starneste foamea instant.
Hai sa-ti spun cum m-am autoconvins sa mananc tot din farfurie:

Mod de preparare:

- curata o ceapa si taie-o in sferturi
– spala rosiile si taie-le in felii groase
– unge patru vase de yena (mici) cu ulei si repartizeaza uniform ceapa, frunzele de spanac si feliile de rosii
– lasa la cuptor 10 minute, apoi sparge in fiecare vas de yena cate un ou
– baga-le din nou la cuptor pentru 20-25 minute
– serveste-le cat sunt fierbinti cu felii de paine prajita

Ei bine, acum dupa ce e gata papica asta delicioasa, cheama-i pe cei dragi la masa sa le alinti stomacelele cu niste oua ochiuri mai speciale. Dupa ce s-au saturat, ca sa nu ii cada prea greu sotului mancarea, ar fi bine sa te ajute la spalat vasele… si sa-i amintesti ca vasele yena nu se spala niciodata cu apa rece cat timp este fierbinte deoarece se crapa usor….. sau daca vrei altele noi, mai bine sa nu-i spui.

Share This Post!

Lasă un răspuns