Chimen

By : | 0 Comments | On : iunie 30, 2011 | Category : Condimente si Plante Aromate

chimion-macinat

Ceaiul de seminte de chimen se recomanda pentru tratarea afectiunilor mentionate anterior. Cataplasmele cu seminte de chimen fierte ajuta la tratarea sanilor inflamati si umflati.

Chimenul și chimionul sunt foarte asemănătoare ca aspect și proprietăți, fac parte din aceeași familie de plante (împreună cu feniculul şi anasonul), însă sunt două plante diferite. E bine de ştiut că ceea ce numin noi „seminţe” sunt în realitate fructe atât în cazul chimionului, cât şi în cel al chimenului.

Chimionul (Cuminium cyminum) este originar din Asia și crește pe solurile argiloase, uscate. Are nevoie de foarte mult soare pentru a se dezvolta în condiții optime și pentru a produce fructe aromate. Chimionul este mai amar, dar are o aromă distinctivă şi bogată. Acesta este folosit ca ceai medicinal, dar și în prepararea mâncărurilor mexicane, marocane şi mai ales în curry.

Fructele uscate de chimion sunt uniform eliptice şi brâzdate adânc. Chimenul este mai lung, iar spre capete devine conic.

Chimionul conține fier, mangan, magneziu, calciu. Fierul din chimion susține funcțiile de energizare și imunitate. De asemenea, chimionul ajută digestia și are proprietăți anti-cancerigene. Mai multe studii au conturat faptul că administrarea chimenului crește secreția de lapte matern, îmbunătățeste calitatea laptelui, și de asemenea reduce incidența colicilor la bebeluși. Se recomandă consumarea zilnică a 1-3 căni de infuzie combinată de chimion cu miere. În cazul în care apar inflamații ale sânilor, ragade, în timpul alăptării, se pune pe zona afectată o cataplasmă cu semințe de in și de chimion, macerate în prealabil, vreme de patru ore, în apă caldă.

Share This Post!

Lasă un răspuns