CIORBĂ DE BUREŢI

By : | 0 Comments | On : mai 19, 2010 | Category : Retete Diverse

2 l apă, 1 l borş, 500 g bureţi, zarzavat de supă, sare.

Ciorba se poate pregăti cu bureţii proaspeţi, cum au fost culeşi din pădure, sau cu bureţi uscaţi pentru iarnă. Se fierb într-o oală cu apă, un morcov, pătrunjel, mărar şi o ceapă. Se aleg bureţii să nu fie viermănoşi, se taie în două sau mai mărunt şi se pun în oala cu zarzavat. Când sunt fierţi, se adaugă borşul fiert separat, se potriveşte de sare şi se lasă să mai dea împreună câteva clocote. După gust se poate adăuga puţin rântaş, făcut dintr-o ceapă tocată, prăjită în ulei cu puţină făină, şi stinsă cu apă. Bureţii uscaţi se pun la muiat din ajun, într-un vas cu apă.

Retete IasiPapa…Pofta buna!

Share This Post!

Lasă un răspuns