CIORBA DE BURTĂ (SCHIMBEA)

By : | 0 Comments | On : mai 19, 2010 | Category : Retete Diverse

4 1 apă, 1 kg burtă, oase de viţel, 1-2 cepi, o telina mica (50-100gr),1-2 morcovi, 1 radacina de pătrunjel, 1 pastarnac, 2 foi de dafin, 10 boabe piper, 2 gălbenuşuri, sare, 500-1000gr smantana, 2 linguri faina.

Se spală burta de vitel în mai multe ape şi se curăţă cu sare până rămîn albe (fara nici o problema puteti achizitiona si din magazin gata prefiarta), 1 kg de burtă şi oase de viţel. Se pun la fiert în apă cu sare, o telina mica (50-100gr), 1-2 morcovi, 1 radacina de pătrunjel, 1 pastarnac, 2 foi de dafin, 10 boabe piper. Se lasă să fiarbă bine la foc potrivit. Se scoate burta şi după ce s-a răcorit, se taie în formă de tăiţei mai groşi, de asemenea şi carnea de pe oase. Se pun într-o oală, se strecoară zeama în care au fiert şi se lasă să mai dea câteva clocote. Se bat gălbenuşurile cu două linguri de faina si smantana şi se amestecă încet cu zeama din oală. Separat caliti un morcov dat prin razatoarea mica si amestecati cu ciorba (truc pentru a obtine o culoare galbui aurie nemaipomenita). In momentul serviri, in farfurie se adauga sare, piper si otet dupa gust. Oala se ia de pe foc si se adauga patrunjelul tocat fin.

IasiPapa…Pofta buna!

Share This Post!

Lasă un răspuns