CIULAMA DE CIUPERCI

By : | 0 Comments | On : iunie 10, 2010 | Category : Retete Diverse

1 kg ciuperci, 2 linguri unt, 2 linguri făină, sare, piper.

Se aleg ciuperci, de preferinţă mici, în orice caz foarte proaspete, albe şi cu carnea tare. Se curăţă, se rup picioarele, iar ciupercile mari se taie în patru sau în mai multe bucăţi, după mărmie. Pe măsură ce sunt curăţite, se aruncă într-o cratiţă cu apă rece în care s-a pus puţin oţet şi un praf de sare, pentru a nu se înnegri înainte de a fi puse foc. Îndată ce sunt toate curăţite, se pun în cratiţă să se înăbuşe, cu unt şi puţină sare. Se amestecă din când în când se fierb până ce apa pe care au lăsat-o este aproape scăzută. Se prăjeşte uşor făina în unt şi se stinge cu o ceaşcă din zeama în care au fiert ciupercile. Se lasă să fiarbă încet până ce sosul este potrivit de gros. Se amestecă cu ciupercile; se dă sare şi piper şi se lasă să dea împreună câteva clocote. Se serveşte foarte fierbinte, cu mămăligă.

Ia(si)Papa, mananca sanotos…Pofta buna!

Share This Post!

Lasă un răspuns