CLĂTITE CU CARNE

By : | 0 Comments | On : iunie 19, 2010 | Category : Retete Diverse

Pentru clătite, 1 ceaşcă făină, 2 ouă, 1 pahar lapte, un praf de sare, 2 linguriţe zahăr, 2 linguriţe unt sau ulei, dulceaţă sau magiun, 1 lingură unt topit pentru uns tigaia. Umplutura: 250 g carne macră, 1 lingură untură, 1 ceapă mică, 1 ou, sare, piper.

Se fac 16 — 18 clătite din două ouă, la fel cu cele pentru dulceaţă, dar fără zahăr. Se pregăteşte 1/4 kg de carne ca pentru “Plăcinta cu carne”. Se pune în fiecare clătită o linguriţă de carne, se întorc marginile laterale înăuntru şi se face sul. Se dau prin ou amestecat cu o linguriţă de ulei şi se rumenesc în untură fierbinte. Se servesc ca garnitură la orice legumă. Pot fi umplute de asemenea cu ficat, creier fiert şi tocat, şuncă.

Ia(si)Papa, mananca sanotos…Pofta buna!

Share This Post!

Lasă un răspuns