Clatite cu dulceata

By : | 0 Comments | On : iulie 12, 2011 | Category : Desert

Mod de preparare:

Se pune faina intr-o oala, se adauga ouale, zaharul vanilat si sarea apoi se toarna apa minerala si se amesteca cu un tel pana cand se omogenizeaza continutul. Se incinge o tigaie neadeziva si se unge cu o bucata de carpa curata/ servetel de hartie inmuiata in ulei.

Se toarna cate un polonic mic din compozitie si se inclina tigaia, pentru ca aceasta sa se intinda uniform. Prajiti clatita timp de un minut, pana cand marginile devin crocante si compozitia se patrunde. Intoarceti clatita cu ajutorul unul cutit mai lat si prajiti inca un minut.

Daca prima clatita este prea groasa, mai adaugati apa in compozitie pentru a o dilua. Apoi scoateti clatita pe o farfurie si puneti-o in cuptorul incalzit pentru a sta calda. Repetati procedeul cu tot aluatul ramas. Nu uitati sa ungeti tigaia la fiecare 2-3 clatite. Cand ati terminat de prajit clatitele le veti umple cu dulceata la alegere si le veti rula…se servesc atat calde cat si reci.

Nota:

Daca vreti sa gatiti un desert rapid, delicios si estetic precum la restaurant sa stiti ca nu este foarte greu atunci cand vorbim despre clatite, va trebui doar sa respectati reteta dupa care le faceti (cu siguranta acea reteta a fost testata ) si sa aveti imaginatie atunci cand le serviti. Clatitele sunt delicioase cu o dulceata de prune, capsuni dar chiar si cu miere.

Share This Post!

Lasă un răspuns