Clătite cu zmeură

By : | 0 Comments | On : iulie 12, 2011 | Category : Desert

Clătite cu zmeură

Mod de preparare:

Intr-un bol se amesteca faina cu laptele sau apa minerala pana se obtine o pasta omogena, se adauga ouale batute si esenta de rom. Zmeura se pune intr-un bol si peste ea se pun 2, 3 linguri de zahar (in functie de cantitate).

Se incinge o tigaie cu 1 ligurita de unt, se adauga un polonic din compozitia de mai sus, iar cand este aproape de coacere se adauga un strop de rom (flacara trebuie sa fie cat mai mica ca sa nu se arda clatita)

Intr-o cratita se caramelizeaza zaharul vanilat. Se toarna peste zmeura stoarsa dupa ce a stat cu zahar, se amesteca pana cand se omogenizeasa toata compozitia. Cand sunt gata clatitele se umplu cu pasta de zmeura, siropul ramas de la zmeura se toarna peste clatite si se decoreaza cu zahar vanilat si cu zmeura proaspata (eventual si cu o frunza de menta deasupra).

Nota:

Exista trei varietati de zmeura: rosie, galbena si neagra.Reprezentand un adevarat izvor de vitamine, minerale si substante nutritive, zmeura ajuta la tratarea mai multor afectiuni:

previne hipertensiunea arteriala;
scade febra;
imbunatateste digestia;
incetineste evolutia celulelor canceroase;
trateaza afectiuni genitale feminine;
are proprietati expectorante;
reduce considerabil foamea fiind folosita in tratarea obezitatii;
amelioreaza diferite afectiuni oculare;
trateaza cistita;
are un rol important in tratarea diabetului.

Share This Post!

Lasă un răspuns