COLŢUNAŞI CU BRÂNZĂ

By : | 0 Comments | On : iunie 19, 2010 | Category : Retete Diverse

Pentru aluat de tăiţei, v. 604. 200 g brânză de vacă, 1 ou, 1 linguriţă făină, puţin zahăr, sare, 2 linguri unt.

Se face un aluat de tăiţei din două ouă, însă ceva mai U moale. Se întinde o foaie şi înainte de a se zbici, se taie pătrate de 5 — 6 cm. Se freacă separat brânza de vacă cu un ou, puţin zahăr (după dorinţă), făină şi sare. Se poate   adăuga şi o lingură de brânză de oi, dacă nu este iute. În fiecare pătrat de aluat se pune cu linguriţa puţină brânză, se întoarce în două, astfel încât să formeze triunghiuri, strângându-se bine marginile între degete, pentru a se lipi bine aluatul. Cu un sfert de oră înainte de masă se fierb la foc potolit, într-o cratiţă mare cu apă clocotită şi sare. Se scurg bine de apă şi se opăresc cu unt. Se servesc fierbinţi.

Ia(si)Papa, mananca sanotos…Pofta buna!

Share This Post!

Lasă un răspuns