COLŢUNAŞI CU CARNE, FIERŢI

By : | 0 Comments | On : iunie 19, 2010 | Category : Retete Diverse

Pentru aluat de tăiţei, v. 604. 250 g carne, 1 lingură untură, 1 ceapă, 1 ou, sare, piper.

Se pregăteşte foaia de aluat la fel ca mai sus. Se taie pătrate de 5 — 6 cm. Se trece prin maşină carnea crudă sau rasol fiert şi se prăjeşte în untură cu o ceapă coaptă în cuptor şi tăiată mărunt. Se toarnă câte puţină apă ca să nu se usuce carnea prea tare. Se dă la o parte, se amestecă cu un ou şi după ce s-a răcorit, se umplu pătratele de aluat. Se lipesc şi se fierb la fel ca şi colţunaşii cu brânză. Se servesc cu sos de roşii sau cu smântână. Se pot pregăti la fel, cu creier fiert şi tocat mărunt sau cu jumări rămase de la topirea unturii, trecute prin maşină împreună cu ceapa coaptă în cuptor.

Ia(si)Papa, mananca sanotos…Pofta buna!

Share This Post!

Lasă un răspuns