COLŢUNAŞI CU CARNE LA CUPTOR

By : | 0 Comments | On : iunie 19, 2010 | Category : Retete Diverse

Pentru aluat de tăiţei, v. 604. 250 g carne, 1 lingură unt, 1 ceaşcă zeamă de carne sau apă, 1 linguriţă făină, 1/2 l zeamă de carne pentru fiert, 1 lingură brânză, 1 lingură unt, piper.

Se face un aluat de tăiţei din două ouă, însă ceva mai moale. Separat se trece prin maşină carnea, de preferinţă de berbec, se prăjeşte într-o tigaie cu unt, se toarnă o ceaşcă de zeamă de carne şi se adaugă făina. Se lasă să  scadă şi se dă la o parte să se răcorească. Se întinde foaia de aluat, se pun din loc în loc moviliţe de carne, deasupra se pune a doua foaie de aluat (foarte subţire) şi se taie cu o formă rotundă. Se strâng bine marginile între degete. Se opăresc 20 de minute în supă clocotită (să nu fiarbă), se scurg şi se aşază într-o farfurie rezistentă la foc, punând între ei brânză, piper şi unt. Se toarnă zeamă de carne concentrată cât să-i cuprindă şi se dau la cuptor trei sferturi de oră, la foc potrivit.

Ia(si)Papa, mananca sanotos…Pofta buna!

Share This Post!

Lasă un răspuns