Crema de zahar ars

By : | 0 Comments | On : iulie 12, 2011 | Category : Desert

crema de zahar ars

Mod de preparare:

Se topeste zaharul intr-o cratita, se ia apoi o alta cratita in care vom prepara crema de zahar ars si peretii ei se tapeaza cu zaharul topit astfel incat zaharul sa acopere uniform peretii cratitei. Se lasa apoi cratita sa se raceasca. Se pune laptele la incalzit la foc mic.

Se bat ouale spuma impreuna cu zaharul vanilat. Sepune cuptorul la incalzit. Cand a fiert laptele se iau ouale batute spuma si se amesteca cu laptele cald. Se pune amestecul rezultat astfel peste zaharul topit in cratita.

Se ia acum cratita cu zaharul topit si cu amestecul si se pune intr-o alta cratita mai mare care sa o cuprinda in care se pune apa si se pun cele doua cratite in cuptor. Se tine la cuptor pana atunci cand incepe sa prinda compozitia o culoare maronie.

Se scoate de la cuptor si se lasa apoi la racit. Se serveste rece de la frigider.
Crema de zahar ars se poate orna si cu frisca, dupa preferinta.

Nota:

La inceput pare complicat, insa in momentul in care va veti apuca de gatit aceasta crema va veti da seama ca este unul dintre deserturile cele mai usor de preparat.

Serviti-o rece…daca nu aveti rabdare, s-ar putea sa va treziti cu o crema de zahar ars foarte buna si cu o indigetie de toata frumusetea…

Share This Post!

Lasă un răspuns