Cu iz de ….ceapa – Ceapa umpluta

By : | 0 Comments | On : ianuarie 11, 2011 | Category : Retete cu legume

ceapa umpluta

Odata cu trecerea verii toride, putem incepe sa ne permitem sa poftim la mancare ceva mai hranitoare, mai satioasa, mai plina de nutrienti pentru ca incepand de acum trebuie sa avem grija ce si cat mancam pentru a ne asigura necesarul de vitamine, proteine si tot ce are nevoie organismul pentru a functiona in parametri normali. Vara totul se asimileaza mult mai usor caci soarele isi face foarte bine treaba in ceea ce priveste absorbtia de vitamine, dar daca tot am trecut la ceva mai multe hainute, mai lungi si mai groase, nu prea mai are pe unde patrunde soarele care oricum de acum este din ce in ce mai obosit. De aceea, vin in intimpinarea gospodinelor in cautare de retete sanatoase si hranitoare si le propun o reteta cu multe ingrediente usor de adunat pe masa din bucatarie pentru a crea o mancare delicioasa: ceapa umpluta. Deja va fuge mintea la o ceapa rotofeie care seamana foarte bine cu un ardei umplut? Ei bine, va imaginati foarte bine, pentru ca ceva asemanator va iesi la final.

Se procedeaza astfel:

- se curata ceapa, se spala, se scobeste si se lasa sa se scurga bine; separat se prepara umplutura de branza si bacon afumat
– se feliaza baconul si apoi se taie cubulete, se topeste untul si se perpeleste cateva minute cat sa se inmoaie si sa devina transparent
– branzeturile se dau pe razatoarea mica si se amesteca cu restul de unt si cu urda, se adauga cimbrul tocat marunt si baconul
– se umplu cepele cu compozitia de branza, se aranjeaza in tava si se pun la cuptor; se lasa aproximativ 40 de minute si apoi se servesc ornate cu smantana dulce si cimbru verde.

La cate bunatati are reteta asta nu am nicio indoiala ca nu va va placea. Nici nu va tine mult in bucatarie, nici nu va solicita prea mult efort si iese si o delicatesa de necontestat. Eu va doresc pofta buna si spor la gatit!

Share This Post!

Lasă un răspuns