Cum să curăţaţi peştele

By : | 0 Comments | On : iulie 11, 2011 | Category : La Bucatarie

cum curatam pestele

In faza de pregătire a mîncării, bătaie de cap dă gospodinelor şi curăţatul peştelui. Se ştie că în setul de cuţite al unei bucătării există şi cel pentru această operaţie. In cazul în care gospodina nu are un asemenea cuţit special, va putea folosi răzătoarea sau buretele de sîrmă. Cînd se curăţă de solzi, peştele se aşază pe o masă sau pe un fund de lemn. Se va prinde bine de coadă şi se vor răzui solzii spre cap. Apoi se va tăia coada.
Inceperea tranşării peştilor se va face prin scoaterea urechilor. Numai după aceste operaţii se va spinteca de-a lungul burţii, pentru a i se scoate măruntaiele. La tranşarea peştelui trebuie multă atenţie la pieliţa care căptuşeşte partea interioară a burţii. Aceasta se îndepărtează, căci dă amărăciune ciorbelor. Mai ales la crap. Acesta mai are în gîtlej un os în formă de dinte de cal care este bine să fie îndepărtat căci dă gust amar mîncării. Astfel, după ce s-au făcut aceste operaţii se spală peştele pe dinăuntru şi pe dinafară şi se lasă să se scurgă apoi pe un fund.

Share This Post!

Lasă un răspuns