Deliciu italian…Bruschette “La minuto”

By : | 0 Comments | On : august 31, 2011 | Category : Minuturi

bruschete_mari

De multe ori avem pofte ciudate pe care nu prea stim cum sa le impacam, pentru ca in bucataria noastra traditionala combinatiile de arome sunt bine stabilite. In bucataria traditionala romaneasca se gateste sanatos, satios si foarte gustos, dar din cand in cand e bine sa incercam si lucruri noi. Asa ca, m-am gandit azi sa va propun sa imprumutam o reteta de peste hotare. Din tara geamana, Italia, am imprumutat si specialitatile din comert, cum ar fi fornetti, pizza, bake rolls. Eu am cautat o reteta italiana usor de pregatit in bucataria romaneasca, cu acces la toate ingredientele necesare pentru a iesi o veritabila gustare italiana din bucataria noastra. Este si hranitoare si usor de preparat. Hai sa incercam:

Mod de preparare:

- painea se feliaza si se prajeste dupa care se curata usturoiul si se da pe paine pentru a prinde gust de usturoi
– se pune o felie de branza(cascaval) daca nu aveti probleme cu colesterolul puteti pune si bacon si se dau la cuptor la foc mic maxim 10 minute
– se scot se pun feliile de rosii si ardei, maslinele si 1 catel de usturoi in mijlocul maslinei
– se presara busuiocul peste se serveste cald
– daca doriti se mai poate rade cascaval si se mai poate pune 5 minute la cuptor
– se scot de la cuptor se pun celelalte rosii si ardei taiati cubulete se pune un praf de sare si se servesc.

Acum va doresc “Buon Appetito”, adica pofta buna! Si sa aveti grija sa nu vi se dea limba pe italiana!

Share This Post!

Lasă un răspuns