Desert de duminică – Lapte de pasare

By : | 0 Comments | On : iulie 12, 2011 | Category : Desert

lapte de pasare

Mod de preparare:

Se pune laptele impreuna cu o lingurita de zahar la fiert. Galbenusurile se freaca separat cu zaharul ramas si vanilia. Albusurile se bat spuma. Cind laptele da in clocot se iau cu o lingura de metal bulgari de albus care se pun in lapte sa fiarba cite un minut.

Se scot cu lingura cu gauri si se aseaza pe o sita ca sa se scurga. Se ia laptele de pe foc si se lasa sa se raceasca putin, dupa care se amesteca galbenusurile si se pune pe foc la Baine Marie pina se ingroasa. Se toarna crema intr-un si se pun deasupra bulgarii din albus.

Nota:

Cred ca acest lapte de pasare a fost preferatul fiecarui copil…eu imi aduc aminte cu deosebita placere nerabdarea asteptarii bulgarilor pufosi din lapte…

Si cu toate astea, laptele, cald sau rece, dulce sau sarat, simplu, in prajituri, placinte sau chiar feluri de mancare, laptele este extrem de folositor organismului uman. Bogat in Calciu, vitaminele D si K, laptele este un excelent intaritor al sistemului osos.

Share This Post!

Lasă un răspuns