Din bogatiile Greciei…Rulouri cu masline

By : | 0 Comments | On : august 30, 2011 | Category : Retete cu aluat

rulouri cu pasta de masline

Cine nu stie de minunatele afecte ale uleiului de masline! Sanatos, hranitor, hidratant, uleiul maslinelor este folosit in fel si chip in bucatarie, in cosmetica, in medicina. Este cel mai indicat ulei pentru tot felul de cure, tratamente corporale interioare si exterioare. La fel de bune sunt si maslinele consumate in forma lor naturala, si daca v-ati ferit vreodata sa cumparati din supermarket masline zbarcite si mici, este o mare greseala. S-a dovedit ca cele mai bune masline sunt cele scofalcite si nu foarte mari si nu cele extraordinar de aspectuoase. Se pare ca maslinele mici indeplinesc acea zicala “esentele tari stau in sticlute mici” . Ei bine, acum ca v-am povestit cate ceva despre rolul maslinelor in viata noastra, acum va propun un “tratament” pentru stomac care se pregateste de obicei la bucatarie, la aragaz. Va sugerez sa incercati niste rulouri cu masline care pot inlocui cu usurinta micul dejun pregatit cu atata migala in fiecare dimineata. Se procedeaza astfel:

Mod de preparare:

- scoate samburii maslinelor si spala-le in apa calda ca sa se desareze
– curata usturoiul si taie-l felii
– pune maslinele, usturoiul, busuiocul si fileurile ansoa in blender sau robot si paseaza-le cat mai bine
– adauga ulei de masline astfel incat pasta sa devina fina
– intinde aluatul pe planseta si taie-l fasii late de vreo 6-7 cm
– intinde acum pasta pe fasii, dar nu pana in capete
– ruleaza, lipeste cu apa si taie bucati late de 1-2 cm
– unge-le cu ou batut, aseaza-le in tava cu hartie de copt si da-le la cuptorul incins, la foc potrivit pentru 30 minute.

Cat trec cele 30 de minute pana se vor face gata rulourile, ai timp sa-ti pregatesti si o masca pentru ten din minunatul ulei de masline, si vei descoperi cum gatitul te intinereste. Si sotul tau te va aprecia cand il vei astepta si frumoasa si cu masa pusa. Va doresc pofta buna!

Share This Post!

Lasă un răspuns