DOVLECEI UMPLUŢI CU BRÂNZĂ

By : | 0 Comments | On : iunie 9, 2010 | Category : Retete Diverse

6 dovlecei mijlocii, 2 linguri unt sau untură, 2 linguri brânză, 1 lingură pesmet, sare, 2 linguri smântână.

Se rad dovleceii, se taie în două şi se scobesc. Miezul se prăjeşte cu puţină untură, se amestecă cu brânza (fie brânză albă de Brăila, fie altă brânză) şi cu pesmetul. Se potriveşte de sare. Se umplu dovleceii şi se pregătesc la fel ca mai sus, adăugând în sos, dacă avem, puţină smântână.

* ALTFEL DE DOVLECEI UMPLUŢI CU BRÂNZĂ

6 dovlecei mijiocii, 150 g brânză de vacă, 2 ouă, 25 g unt proaspăt, mărar tocat, 1 lingură unt topit, 2 linguri smântână, sare.

Se aleg dovlecei mijlocii, se rad, se taie în două şi se scobesc. Se opăresc şi se lasă să se scurgă. Separat se freacă brânza de vacă cu ouăle şi cu untul proaspăt. Se adaugă puţin mărar tocat şi se potriveşte de sare. Se umplu dovleceii, se aşază într-o cratiţă cu unt şi se rumenesc la cuptor. Dacă este necesar, se toarnă câte puţină apă. Înainte de a servi, se adaugă smântâna.

Ia(si)Papa, mananca sanotos…Pofta buna!

Share This Post!

Lasă un răspuns