Esti ceea ce mananci!

By : | 0 Comments | On : iulie 5, 2011 | Category : La dieta

Pentru a intelege mai bine impactul pe care il are alimentatia asupra organismului, m-am gandit sa aducem in discutie dieta care poarta acest nume “Esti ceea ce mananci”. Nu o spun cu regret, caci imi place ceea ce fac in prezent. Insa, motivul pentru care va povestesc toate acestea, este acela ca medicii ne repeta intruna “esti ceea ce mananci”. Daca le spui asta unor prietenii, nu o sa te inteleaga. Putini dintre noi reusesc sa descifreze acest mesaj. De fapt, ce inseamna “esti ceea ce mananci”?

Dieta

Pentru a intelege mai bine impactul pe care il are alimentatia asupra organismului, m-am gandit sa aducem in discutie dieta care poarta acest nume “Esti ceea ce mananci”. Autorul ei este binecunoscutei nutritioniste Gillian McKeith. Care isi indeamna cititorii sa nu puna pe primul loc slabitul, ci cresterea portiei de vitamine si minerale. Adica, consumul de alimente bogate in nutrienti, care influenteaza pozitiv sanatatea. Ulterior, se vor vedea si efectele, adica mai putine kilograme odata cu suitul pe cantar.

Este nevoie de ambitie pentru a duce dieta la bun sfarsit. De ce zic asta? Pentru ca McKeith le pregateste cititorilor o perioada de 8 saptamani de regim vegetarian. Efectul este acela de detoxifiere si de crestere a portiei de nutrienti, prin consumul de alimente proaspete. Pentru a nu destabiliza balanta de nutrienti, se poate servi peste si pui organic, dar sub forma de portii mici.

Pentru o digestie buna, se vor combina alimentele de asa maniera incat sa nu apara probleme, de exemplu: fructele se pot servi inainte de masa, iar proteinele si alimentele ce contin amidon niciodata impreuna. De preferinta, fructele se vor servi cu alimente cu amidon, iar proteinele la alta masa. Mesele se vor servi des, dar portiile vor fi mici.

Tocmai pentru a creste rata metabolismului. Iar de fiecare data cand foamea isi face simtita prezenta, se vor consuma fructe si legume, care, bineinteles, vor constitui gustarile, adica mesele mai mici dintre cele principale. Pentru aportul necesar de vitamine si minerale se vor consuma sucuri de fructe si alimente proaspete. Regleaza digestia, detoxifica si energizeaza.

Se vor evita combinatiile alimentare ce intarzie digestia sau portiile uriase cu mancare, de asemenea McKeith recomanda si o serie de detoxificari ale colonului (ele pot fi realizate prin includerea in meniu a alimentelor cu acest rol. In plus, dieta contine un program rapid de 7 zile si o zi de detoxifiere.

Alimente interzise

Adeptii acestei diete isi vor lua la revedere de la: carnea rosie, zahar, cofeina,grasimi, cerele rafinate, condimente si alcool.

Alimente permise

In schimb se vor consuma: fructe si legume proaspete, fasole, nuci, cereale integrale,peste si pui organic, lactate cu putine grasimi, ulei presat la rece,miere, sirop de artar si ceaiuri din plante.

Activitatea fizica

O astfel de dieta care pune accentul pe alimente calitative, proaspete, bogate in nutrienti, ar fi fost o dezamagire daca nu are fi avut inclus si un program de sport. Dar iacata ca, McKeith s-a gandit si la asta. Doritorii se vor mentine in forma daca accepta 30 de minute de plimbat in fiecare dimineata si 20 de dans (ajuta flexibilitatea, creste buna-dispozitie, dar ajuta si la arderea caloriilor) in fiecare dupa-amiaza.

Concluzie

Cei ambitiosi din fire, care nu stramba din nas cand aud de regim vegetarian, pot adopta aceasta dieta, care poate parea drastica pentru restul.

 

 

Share This Post!

Lasă un răspuns