All Recipes and Posts Tagged CHIFTELE

CHIFTELE DE CARTOFI CU CARNE

By: | 0 Comments | On: mai 24, 2010 | Category : Retete Diverse

400 g cartofi, 250 g carne, 1 ceapă, 1 ou, 1 lingură făină, sare, piper, 100 g untură sau ulei. Se fierb cartofii, se curăţă şi se trec prin maşină. Se amestecă cu o lingură de făină, un ou şi carnea dată prin maşină şi prăjită cu puţină ceapă. Se... more

Read more

CHIFTELE CU SOS DE ROŞII

By: | 0 Comments | On: mai 24, 2010 | Category : Retete Diverse

Pentru tocătură, aceleaşi cantităţi ca la „Pîrjoale moldoveneşti”. Pentru sos: 500 g roşii, 1 lingură imtură, 1 linguriţă făină, 1 bucăţică de zahăr, puţină frunză de ţelină, sare. Pârjoalele se pot face din carne de vacă, de porc şi de miel. Se dă prin maşina de tocat carne macră mai... more

Read more

CHIFTELE DE PEŞTE

By: | 0 Comments | On: mai 24, 2010 | Category : Retete Diverse

250 g peşte fără oase, 2 chifle, 2 ouă, 2 linguri brânză rasă, sare, piper, 2 linguri făină, 100 g untură sau ulei. Se fac din orice rest de peşte fiert, morun, păstrugă, şalău sau ştiucă. Se scot cu grijă toate oasele şi pielea şi se toacă peştele mărunt. Se... more

Read more

CHIFTELE CA DE PIEPT DE PASĂRE

By: | 0 Comments | On: mai 23, 2010 | Category : Retete Diverse

5 ouă, 1 ceapă, 1 felie pâine, 1 cartof, 1 lingură făină, sare, piper, verdeaţă, 2 linguri untură, 1 lingură pesmet. Se toacă ceapa mărunt şi se prăjeşte în puţină untură. Se bat într-un castron patru ouă ca pentru omletă, se pune sare şi se toarnă peste ceapa prăjită. Se... more

Read more