All Recipes and Posts Tagged gustos

COZONAC CU SMÂNTÂNĂ

By: | 0 Comments | On: iunie 19, 2010 | Category : Retete Diverse

400 g aluat de cozonac (pentru un cozonac mijlociu), 1/2 lingură unt pentru uns tava. Umplutura: 750 g smântână, 2 linguri făină, 5 gălbenuşuri, 3 albuşuri, 150 g zahăr, 1 lingură rom, vanilie, coajă de lămâie, un praf de sare. Din aluatul de cozonac se întinde o foaie groasă de... more

Read more

COZONACI

By: | 0 Comments | On: iunie 19, 2010 | Category : Retete Diverse

1 kg fâină, 7 gălbenuşuri, 4 albuşuri, 300 g zahăr, 250 g unt, 2 linguri ulei, lapte cât se cere (circa 1/2 litru), 1 lingură rom, vanilie. 50 g drojdie, 1 linguriţă rasă de sare. Se moaie drojdia cu puţin lapte călduţ (nu trebuie să fie fierbinte deoarece drojdia se... more

Read more

RISOTO CU SOS DE ROŞII

By: | 0 Comments | On: iunie 13, 2010 | Category : Retete Diverse

1 1/2 ceaşcă orez, 2 linguri unt, 3 ceşti zeamă de carne, 2 linguri brânză rasă, unt proaspăt cât o nucă, sare. Se alege orezul, se spală şi se usucă cu un şervet. Se infierbîntă într-o cratiţă untul, se pune orezul şi se amestecă până începe să se îngălbenească. Se... more

Read more

CARTOFI CU SMÂNTÂNĂ 2

By: | 0 Comments | On: iunie 9, 2010 | Category : Retete Diverse

1 kg cartofi, 1 ceaşcă smântână, 1 lingură unt, sare. Se curăţă cartofii de coajă, se taie sferturi şi se pun la fiert în apă rece cu puţină sare. Când sunt gata, se scurge apa, se adaugă smântâna, untul şi se potrivesc de sare. Se ţin pe maşină până încep... more

Read more

CARTOFI CU SMÂNTÂNĂ

By: | 0 Comments | On: iunie 9, 2010 | Category : Retete Diverse

1 kg cartofi chifle, 2 ceşti lapte, 1 lingură unt, 1 ceaşcă smântână, sare. Se spală cartofii (de preferinţă cartofi chifle) şi se pun la fiert cu apă rece. Se adaugă puţină sare. Se lasă să fiarbă circa 20 de minute, până încep să se moaie. Într-o altă cratiţă cu... more

Read more

CARTOFI COPŢI

By: | 0 Comments | On: iunie 9, 2010 | Category : Retete Diverse

12 cartofi mijlocii, sare, unt proaspăt. Se spală cartofii bine, apoi se şterg. Se presară cu sare, se pun în cuptor. Se întorc pe o parte şi pe alta ca să-i cuprindă bine căldura. Cartofii mijlocii se coc într-o oră şi jumătate. Când sunt gata se aşază pe farfurie pe... more

Read more

COTLETE DE CAPRIOARĂ

By: | 0 Comments | On: mai 24, 2010 | Category : Retete Diverse

6 cotlete, 1 lingură unt, 2 linguriţe ulei, sare. Se taie cotletele de circa 2 cm grosime şi se bat uşor ca să se mai subţieze. Se pune într-o tigaie untul amestecat cu ulei. Când grăsirnea este fierbinte, se pun cotletele şi se frig pe ambele părţi. Nu trebuie lăsate... more

Read more

MÂNCĂRURI ŞI FRIPTURI DE PASĂRE, GASCA, RATA, PORUMBEL

By: | 0 Comments | On: mai 24, 2010 | Category : Retete Diverse

more

Read more

RAŢĂ CU MAZĂRE BOABE

By: | 0 Comments | On: mai 24, 2010 | Category : Retete Diverse

1 raţă mijlocie, 700 g mazăre boabe verde, 2 ceşti zeamă de carne, 1 linguriţă zahăr, 1 lingură unt, sare. Se fierbe mazărea boabe cu zeama de carne. Când este aproape fiartă, se adaugă sare, zahăr şi puţin unt. Se frige o raţă tânără la tavă ca pentru raţa pe... more

Read more

BOBOC DE RAŢĂ PE VARZĂ

By: | 0 Comments | On: mai 24, 2010 | Category : Retete Diverse

1 boboc mare de raţă, 1 varză frumoasă, 2 linguri untură, 1 linguriţă boia sau 1 lingură de bulion, 10 boabe piper, sare. Pentru friptură se alege totdeauna o raţă tânără. Se curăţă raţa, se sărează şi se pune întreagă într-o tavă cu puţină untură şi 2 — 3 linguri... more

Read more

RAŢĂ CU VARZĂ

By: | 0 Comments | On: mai 24, 2010 | Category : Retete Diverse

1 raţă mijlocie, pentru rest aceleaşi cantităţi ca în “Carne cu varză”. Se pregăteşte la fel ca mîncarea de came cu varză (vezi carne cu varza). IasiPapa, mananca sanotos…Pofta buna! more

Read more

RAŢĂ CU MĂSLINE

By: | 0 Comments | On: mai 24, 2010 | Category : Retete Diverse

1 raţă mijlocie, 1 lingură untură, 4 cepe, 1 linguriţă făină, 1 lingură bulion, 200 g măsline, sare. Se prăjesc bucăţile de raţă cu o jumătate lingură de untură (dacă raţa este grasă, se pune fără untură în cratiţă, deoarece lasă singură grăsime). Se adaugă câte puţină apă şi se... more

Read more

OSTROPEL DE RAŢĂ

By: | 0 Comments | On: mai 24, 2010 | Category : Retete Diverse

1 raţă mijlocie, 1 lingură untură, 3 cepe, 1/2 lingură făină, 1 lingură bulion, 2 căţei de usturoi, sare, 10 boabe piper, 1 foaie de dafin, 2 linguri oţet de vin. Se curăţă raţa, se taie bucăţi, se sărează şi se înăbuşă într-o cratiţă cu puţină untură. Dacă raţa este... more

Read more

MÂNCĂRI DE GĂINĂ

By: | 0 Comments | On: mai 24, 2010 | Category : Retete Diverse

Toate mâncările de pui cu sos şi zarzavat se pot face şi din găină, cu deosebire că trebuie ţinute la foc mai multă vreme pentru a se frăgezi carnea. Găina pentru pilaf trebuie bine fiartă, iar găina friptă trebuie frăgezitâ, înăbuşind-o la început cu 2 — 3 linguri de apă... more

Read more

GĂINĂ RASOL

By: | 0 Comments | On: mai 24, 2010 | Category : Retete Diverse

1 găină de circa 1 kg, 4 l apă, zarzavat de supă, sare. Se alege o găină grasă, se curăţă, se spală şi se pune la fiert în apă fierbinte. Se ia spuma, se sărează şi se adaugă tot zarzavatul ca pentru supă . Trebuie să fiarbă cel puţin 2... more

Read more

PUI LA FRIGARE

By: | 0 Comments | On: mai 24, 2010 | Category : Retete Diverse

Puii curăţaţi şi săraţi sunt puşi în frigare. Se leagă bine cu sfoară, pentru a nu se învârti în jurul frigării. Când jarul este încins, se pune frigarea la foc şi se învârtesc puii să nu se ardă. Se ung mereu cu unt şi cu puţină apă, cu o pană.... more

Read more

PUI PANE

By: | 0 Comments | On: mai 24, 2010 | Category : Retete Diverse

2 pui mici, 1 lingură făină, 2 ouă, 2 linguri pesmet, sare, 2 linguri untură. Se prăjesc bucăţile de pui la fel ca şniţelul vienez (vezi snitel vienez). IasiPapa, mananca sanotos…Pofta buna! more

Read more

PUI LA TAVĂ

By: | 0 Comments | On: mai 24, 2010 | Category : Retete Diverse

2 pui mijlocii, 1 lingură unt, sare. Se curăţă puii, se spală şi se sărează. Se pun într-o tavă potrivită, cu puţin unt. Se dau la cuptor şi se ung din când în când cu unt. Când sunt aproape gata, nu se mai ung, ca să se rumenească frumos deasupra.... more

Read more

PILAF DE PUI

By: | 0 Comments | On: mai 24, 2010 | Category : Retete Diverse

1 pui mare, 1 l apă, 1 ceapă, 1/2 ceaşcă orez, 2 linguri unt topit, unt proaspăt cât o nucă, sare. Puiul tăiat bucăţi se fierbe în apă cu o ceapă şi puţină sare. Bucăţile de pui trebuie să fie acoperite de apă. Se fierbe la foc mic. Se ia... more

Read more

PAPRICAŞ DE PUI

By: | 0 Comments | On: mai 24, 2010 | Category : Retete Diverse

2 pui mijlocii, 2 cepe, 1 lingură untură, 1 linguriţă făină, 1 linguriţă paprica. Se taie puiul bucăţi, se rumeneşte într-o tigaie cu puţină untură. Se prăjeşte separat în untură ceapa rasă, se adaugă făina şi o linguriţă de paprica sau boia de ardei. Se stinge cu o ceaşcă de... more

Read more