All Recipes and Posts Tagged iasipapa

COZONACI

By: | 0 Comments | On: iunie 19, 2010 | Category : Retete Diverse

1 kg fâină, 7 gălbenuşuri, 4 albuşuri, 300 g zahăr, 250 g unt, 2 linguri ulei, lapte cât se cere (circa 1/2 litru), 1 lingură rom, vanilie. 50 g drojdie, 1 linguriţă rasă de sare. Se moaie drojdia cu puţin lapte călduţ (nu trebuie să fie fierbinte deoarece drojdia se... more

Read more

RISOTO CU SOS DE ROŞII

By: | 0 Comments | On: iunie 13, 2010 | Category : Retete Diverse

1 1/2 ceaşcă orez, 2 linguri unt, 3 ceşti zeamă de carne, 2 linguri brânză rasă, unt proaspăt cât o nucă, sare. Se alege orezul, se spală şi se usucă cu un şervet. Se infierbîntă într-o cratiţă untul, se pune orezul şi se amestecă până începe să se îngălbenească. Se... more

Read more

SARMALE CU CRUPE DE PORUMB

By: | 0 Comments | On: iunie 10, 2010 | Category : Retete Diverse

1 varză mare murată, 1 ceaşcă de crupe (păsat), 2 cepe, 2 linguri jumări (rămase de la topitul unturii), 3 linguri untură, sare, piper, 1 linguriţă boia de ardei, 2 — 3 bucăţi de şorici afumat. Crupele de porumb nu sunt altceva decât porumb măcinat, însă mult mai mare decît... more

Read more

GĂLUŞTE DE CARTOFI CU SOS DE ROŞII

By: | 0 Comments | On: iunie 9, 2010 | Category : Retete Diverse

500 g cartofi, 2 linguri făină, sare, piper, 1 ceapă, 1 linguriţă untură, 500 g roşii sau 1 lingură bulion, 1 lingură brânză rasă. Se fierb cartofii, se curăţă şi se trec prin sită sau prin maşina de carne. Se adaugă făină astfel încât aluatul să fie ceva mai tare,... more

Read more

MUSACA DE CONOPIDĂ

By: | 0 Comments | On: mai 24, 2010 | Category : Retete Diverse

1 conopidă frumoasă, 500 g carne macră, 1 ceapă, 3 linguri unt sau untură, 1 ou, sare, piper, 2 linguri pesmet. Se rup buchetele, fără cotoare, de la o conopidă frumoasă, se spală şi se fierb pe jumătate în apă cu sare. Se scurg de apă. Se dă carnea prin... more

Read more