All Recipes and Posts Tagged OMLETA

OMLETĂ

By: | 0 Comments | On: mai 23, 2010 | Category : Retete Diverse

6 ouă, 2 linguri lapte, sare, 1 lingură unt sau untură. Tigaia pentru omletă trebuie să fie de fontă groasă. Dacă este subţire, omleta se arde înainte de a se coace. De asemenea trebuie să fie de mărime potrivită cu numărul ouălor, adică cu un diametru de 25 cm la... more

Read more

OMLETA CU PĂTLĂGELE VINETE ŞI ROŞII

By: | 0 Comments | On: mai 23, 2010 | Category : Retete Diverse

4 roşii frumoase, 1 căţel de usturoi, 1 linguriţă zahăr, 6 ouă, 1 vânătă mijlocie, 1 lingură făină, 3 linguri lapte, 2 linguri unt, 1 lingură untură, sare. Se curăţă de seminţe şi se scurg de apa lor câteva roşii mijlocii, bine coapte. Se pun într-o cratiţă cu unt, cu... more

Read more

OMLETA CU SLĂNINĂ

By: | 0 Comments | On: mai 23, 2010 | Category : Retete Diverse

6 ouă, 50 g slănină afumată (sau şuncă), 1/2 lingură unt, 3 linguri lapte, sare. În tigaia în care se vor face jumările se pun bucăţele mici de slănină şi se lasă să se prăjească la foc potrivit. Separat se bat ouăle cu laptele, se adaugă sare (dacă slănina nu... more

Read more

OMLETA (SCROB)

By: | 0 Comments | On: mai 23, 2010 | Category : Retete Diverse

6 ouă, 1 lingură unt, 3 linguri lapte, sare. Se topeşte untul într-o tigaie. Se bat ouăle într-un castron, se adaugă laptele şi sare cât trebuie. Se toarnă peste untul fierbinte şi se amestecă cu lingura la foc, până încep să se întărească. IasiPapa, mananca sanotos…Pofta buna! more

Read more