All Recipes and Posts Tagged plante aromate

Nucșoara & Coaja de Nucsoara

By: | 0 Comments | On: iunie 30, 2011 | Category : Condimente si Plante Aromate

nucsoara

Nucșoara este o sămânță mare ca o nucă rotundă, utilizată drept condiment. Arborele de nucșoară (Myristica fragrans), este veșnic verde și este originar din sud-estul Asiei și din Australasia. A fost una dintre cele mai scumpe mirodenii, fiind adusă în Evul mediu în Europa de către negustorii arabi, apoi olandezi... more

Read more

Cimbrisor

By: | 0 Comments | On: iunie 30, 2011 | Category : Condimente si Plante Aromate

cimbrisor

Cimbrisorul denumit și iarba cucului sau tamâița, e tipic pajiștilor însorite alpine din Carpați și e folosit în medicina naturistă, la prepararea ceaiurilor contra răgușelilor și laringitelor. Mai este folosit, ca și maghiranul, și în gastronomie pentru a da aromă unor mâncăruri din carne de vită, legume sau pește. În... more

Read more

Cimbru

By: | 0 Comments | On: iunie 30, 2011 | Category : Condimente si Plante Aromate

cimbru

Cimbru sau cimbrișor? Cimbrul nu trebuie confundat cu cimbrișorul (Thymus serpyllum) care, deși înrudit cu cimbrul care crește spontan în România, aparține genului Thymus. Printre substanţele care conferă cimbrului valoare terapeutică se numără uleiul volatil, taninurile, mucilagiile şi substanţele amare. Există două tipuri de cimbru, de cultură şi de grădină,... more

Read more

Chimen

By: | 0 Comments | On: iunie 30, 2011 | Category : Condimente si Plante Aromate

chimion-macinat

Ceaiul de seminte de chimen se recomanda pentru tratarea afectiunilor mentionate anterior. Cataplasmele cu seminte de chimen fierte ajuta la tratarea sanilor inflamati si umflati. Chimenul și chimionul sunt foarte asemănătoare ca aspect și proprietăți, fac parte din aceeași familie de plante (împreună cu feniculul şi anasonul), însă sunt două... more

Read more