All Recipes and Posts Tagged salata

SALATĂ DE FASOLE BOABE

By: | 0 Comments | On: mai 20, 2010 | Category : Retete Diverse

500 g fasole boabe, 1 morcov, 1 pătrunjel, 3 cepe, 3 linguri ulei, 1 lingură oţet, câteva măsline, sare. Se fierbe fasolea (v. 435) cu un morcov, pătrunjel şi o ceapă. Când este gata, se scurge bine, se scoate zarzavatul şi, cât este încă fierbinte, se adaugă sarea şi se... more

Read more

SALATĂ DE CARTOFI CU CEAPĂ

By: | 0 Comments | On: mai 20, 2010 | Category : Retete Diverse

1 kg cartofi, 4 cepe, ½ ceaşcă oţet îndoit cu apă, 1 lingură zahăr, sare. Pentru sos: 2 gălbenuşuri, 100 g ulei, 1 lingură zeamă de lămâie sau oţet, un praf de piper, sare. Se fierb cartofii, se curăţă calzi, se taie felii şi se pun într-un carton. Se toarnă... more

Read more

SALATĂ DE VARZĂ ROŞIE

By: | 0 Comments | On: mai 20, 2010 | Category : Retete Diverse

500 g varză roşie, 3 linguri ulei, 1/2 ceaşcă oţet îndoit cu apă, 1/2 linguriţă sare. Se taie varza foarte fin. Se sărează, se amestecă, se lasă să stea puţin şi se stoarce bine. Se pune la foc sa fiarbă oţet de vin îndoit cu apă şi cu sare cât... more

Read more

SALATĂ DE VARZĂ ALBĂ

By: | 0 Comments | On: mai 20, 2010 | Category : Retete Diverse

500 g varza, 3 linguri ulei, 2 linguri oţet, 1/2 lin­guriţă sare. Se taie varză foarte fin şi se sărează. Se lasă să stea o jumătate de oră. Se stoarce în mâini. Se adaugă ulei şi oţet şi se amestecă. IasiPapa mananca sanotos…Pofta buna! more

Read more

SALATA DE PIURE DE FASOLE

By: | 0 Comments | On: mai 20, 2010 | Category : Retete Diverse

300 g fasole boabe, 100 g ulei, 1 lingură zeamă de lămâie (sare de lămâie sau oţet), o ceapă mijlocie, sare. Se fierbe fasolea uscată, se scurge şi se trece prin sită. După ce s-a răcorit se pune piureul într-un castron şi se bate bine cu o furculiţă, adăugând uleiul... more

Read more

SALATA DE ICRE IMITATE

By: | 0 Comments | On: mai 20, 2010 | Category : Retete Diverse

1 1/4 ceaşcă cu apă, 4 linguri griş, 1 lingură pastă de peşte, 1/2 linguriţă boia, 100 g ulei, 1 linguriţă oţet sau zeamă de lămâie, o ceapă mijlocie. Se pune apa la fiert într-o cratiţă mică. Când apa dă în clocot, se toarnă grişul în ploaie. Se fierbe amestecând,... more

Read more