All Recipes and Posts Tagged sanatate

“Dieta curată”

By: | 0 Comments | On: iulie 12, 2011 | Category : La dieta

Mai nou toată lumea vorbeşte despre diete,d r. Alejandro Junger, un cardiologist din New York, a vorbit despre o “dietă curată”, care este de fapt un plan de 21 de zile, care detoxifiaza organismul. Programul este dezvoltat pentru a trata: iritabilitatea, alergiile, durerile de cap, depresia, oboseala, greutatea în plus şi... more

Read more

Alimentaţia omului modern

By: | 0 Comments | On: iulie 12, 2011 | Category : Alimentatie

Mai nou, alimentaţia reprezintă domeniul în care se fac cele mai grave erori. Se ştie că omul modern se hrăneşte preponderent într-un mod nesănătos, mâncând prost şi mult. Aşa se face că astăzi o persoană din două suferă de exces de greutate (depăşirea cu peste 10% a greutăţii normale). Iar... more

Read more

Oul în alimentaţia noastră

By: | 0 Comments | On: iulie 12, 2011 | Category : Alimentatie

Cu toate stim cat de important este oul in alimentatia noastra. De aceea trebuie sa invatam cum sa verificam prospetimea acestora. Cel mai la indemana este sa examinam aspectul exterior al acestuia. Un ou proaspat are coaja transparenta spre deosebire de cel more

Read more

Ce mâncăm dimineaţa sănătos şi fără să ne îngraşăm

By: | 0 Comments | On: iulie 12, 2011 | Category : Alimentatie

Ştim cu toţii că este important să servim în fiecare dimineaţă un mic-dejun consistent. Un mic dejun care ne scapăa de kilogramele în plus şi ne dau energia necesară unei zile perfecte. more

Read more

Alimentaţia şi sănătatea

By: | 0 Comments | On: iulie 12, 2011 | Category : Sanatate

Omul considera hrana ca fiind de o importanta vitala. De-a lungul vietii, alimentatia este elementul de baza care mentine viata si ofera celulelor energia necesara, pentru ca organele si tesuturile sa poata intreprinde actiuni coordonate. more

Read more

Conopida ajută ficatul la detoxifiere

By: | 0 Comments | On: iulie 11, 2011 | Category : Sanatate

Conopida poate fi considerata o leguma anticancerigena. Fitonutrientii (antioxidanti care lupta impotriva radicalilor liberi) din conopida contribuie la optimizarea functiilor ficatului, care neutralizeaza substantele toxice more

Read more

O dietă sănătoasă este cea mai uşoara cale de a te proteja pe termen lung

By: | 0 Comments | On: iulie 11, 2011 | Category : Articole

Alimentatia sanatoasa si sportul sunt cheia unei vieti sanatoase. Ele iti vor crea o stare de bine, de energie, reducand riscul unor boli precum hipertensiunea, diabetul, osteoporoza, colesterolul si anumite tipuri de cancer. more

Read more

Slabirea sigura, Fals sau Adevarat?

By: | 0 Comments | On: iulie 10, 2011 | Category : Sanatate

Traim in mare viteza si suntem din ce in ce mai pretentiosi cu alimentele pe care le alegem. De aceea, gustarea trebuie sa fie cat mai naturala, sa nu coste mult si sa nu necesite preparare indelungata. In acest fel organismul hranit cu substante nutritive de calitate va raspunde mai... more

Read more

Teiul

By: | 0 Comments | On: iulie 6, 2011 | Category : Plante Medicinale

Teiul-florile

Teiul, sau Tilia, este genul ce cuprinde aproximativ 30 de specii de arbori, nativi zonelor temperate a emisferei nordice, în Asia (unde majoritatea diversității speciilor este găsită), Europa și estul Americii de Nord. Speciile de Tilia constau în copaci foioși, ajungând de la 20 la 40 m înălțime, cu frunze străbătute... more

Read more

Dieta Montignac…Functioneaza sau nu!

By: | 0 Comments | On: iulie 5, 2011 | Category : La dieta

Dieta Montignac este dieta in care se aplica principiul „mananc si slabesc”! Dieta Montignac intra in categoria dietelor disociate si a fost conceputa de medicul Michel Montignac. Teoria lui consta in evitarea aportul de grasimi si carbohidrati la aceiasi masa, pentru ca aceasta combinatie conduce la transformarea carbohidratilor in grasime. more

Read more

Mierea

By: | 0 Comments | On: iulie 3, 2011 | Category : Alimentatie

Mierea s-a bucurat de o apreciere exceptionala inca din vremuri foarte indepartate. In piramidele din Egipt, arheologii au gasit miere si prajituri cu miere iar in Roma in urma cu 2000 de ani, apicultorilor li se asigurau o piata separata. Mierea este un lichid transparent, iar culoarea ei depinde de floarea din... more

Read more

Despre Propolis

By: | 0 Comments | On: iulie 3, 2011 | Category : Alimentatie

Propolisul este un alt produs al albinelor – o substanta densa, de culoare inchisa. In proportie de 70% este rasina, a carei colectare este o sarcina grea pentru albina. In afara de rasina, propolisul contine substante mirositoare, ceara, polen, flavonoide si substante minerale. La rece propolisul este usor de rupt,la... more

Read more

COZONAC CU SMÂNTÂNĂ

By: | 0 Comments | On: iunie 19, 2010 | Category : Retete Diverse

400 g aluat de cozonac (pentru un cozonac mijlociu), 1/2 lingură unt pentru uns tava. Umplutura: 750 g smântână, 2 linguri făină, 5 gălbenuşuri, 3 albuşuri, 150 g zahăr, 1 lingură rom, vanilie, coajă de lămâie, un praf de sare. Din aluatul de cozonac se întinde o foaie groasă de... more

Read more

COZONACI

By: | 0 Comments | On: iunie 19, 2010 | Category : Retete Diverse

1 kg fâină, 7 gălbenuşuri, 4 albuşuri, 300 g zahăr, 250 g unt, 2 linguri ulei, lapte cât se cere (circa 1/2 litru), 1 lingură rom, vanilie. 50 g drojdie, 1 linguriţă rasă de sare. Se moaie drojdia cu puţin lapte călduţ (nu trebuie să fie fierbinte deoarece drojdia se... more

Read more

RISOTO CU SOS DE ROŞII

By: | 0 Comments | On: iunie 13, 2010 | Category : Retete Diverse

1 1/2 ceaşcă orez, 2 linguri unt, 3 ceşti zeamă de carne, 2 linguri brânză rasă, unt proaspăt cât o nucă, sare. Se alege orezul, se spală şi se usucă cu un şervet. Se infierbîntă într-o cratiţă untul, se pune orezul şi se amestecă până începe să se îngălbenească. Se... more

Read more

CARTOFI CU SMÂNTÂNĂ 2

By: | 0 Comments | On: iunie 9, 2010 | Category : Retete Diverse

1 kg cartofi, 1 ceaşcă smântână, 1 lingură unt, sare. Se curăţă cartofii de coajă, se taie sferturi şi se pun la fiert în apă rece cu puţină sare. Când sunt gata, se scurge apa, se adaugă smântâna, untul şi se potrivesc de sare. Se ţin pe maşină până încep... more

Read more

CARTOFI CU SMÂNTÂNĂ

By: | 0 Comments | On: iunie 9, 2010 | Category : Retete Diverse

1 kg cartofi chifle, 2 ceşti lapte, 1 lingură unt, 1 ceaşcă smântână, sare. Se spală cartofii (de preferinţă cartofi chifle) şi se pun la fiert cu apă rece. Se adaugă puţină sare. Se lasă să fiarbă circa 20 de minute, până încep să se moaie. Într-o altă cratiţă cu... more

Read more

CARTOFI COPŢI

By: | 0 Comments | On: iunie 9, 2010 | Category : Retete Diverse

12 cartofi mijlocii, sare, unt proaspăt. Se spală cartofii bine, apoi se şterg. Se presară cu sare, se pun în cuptor. Se întorc pe o parte şi pe alta ca să-i cuprindă bine căldura. Cartofii mijlocii se coc într-o oră şi jumătate. Când sunt gata se aşază pe farfurie pe... more

Read more