All Recipes and Posts Tagged smantana

PERIŞOARE CU SMÂNTÂNĂ

By: | 0 Comments | On: mai 24, 2010 | Category : Retete Diverse

750 g carne macră, 1 ceapă miilocie, o felie de pîine, 1 morcov, 1 cartof, 1 ou (sau o ligură de făină), sare, piper, verdeaţă tocată, 2 Iinguri pesmet, 100 g untură. Pentru sos: 1 ceaşcă de smântână, 1 linguriţă de făină (sau 1 lingură unt, 2 linguri făină, 1... more

Read more

OCHIURI LA CAPAC CU SMÂNTÂNĂ

By: | 0 Comments | On: mai 23, 2010 | Category : Retete Diverse

6 ouă, 1/2 lingură unt, două linguri smântână, sare. Ochiurile la capac se pregătesc în farfurioare sau în tigăiţe rezistente la foc, cu care pot fi servite şi la masă. Numărul farfurioarelor trebuie să fie egal cu numărul persoanelor. Mărimea farfuriei trebuie să fie potrivită ca să încapă numai bine... more

Read more

SOS DE CIUPERCI CU SMÂNTÂNĂ

By: | 0 Comments | On: mai 21, 2010 | Category : Retete Diverse

250 g ciuperci, 1 lingură unt, 1 lingură făinâ, 1 ceaşcă zeamă de carne, 2 linguri smântână, câteva fire de pătrunjel, sare. Se spală şi se taie ciupercile în felii subţiri. Se înăbuşă pe foc cu 1/2 lingură de unt. Se face un rântaş alb, din 1/2 lingură de unt... more

Read more

SOS DE MĂRAR CU SMÂNTÂNĂ

By: | 0 Comments | On: mai 21, 2010 | Category : Retete Diverse

1/2 lingură unt, 1 lingură făină, 1 ceaşcă lapte, 2 linguri smântână, 1 lingură mărar tocat, sare. Se face un rântaş alb din unt cu făină. Se stinge cu o ceaşcă de lapte sau cu zeamă de carne. Se adaugă smântâna, mărarul tocat fin şi sare. Se ţine la foc... more

Read more

SOS MAIONEZĂ CU SMÂNTÂNĂ

By: | 0 Comments | On: mai 21, 2010 | Category : Retete Diverse

2 gălbenuşuri, 200 g ulei, 1/2 linguriţă zeamă de lămâie, 2 linguri smântână groasă, sare, piper. Se pun gălbenuşurile într-un castron, cu zeama de lămâie şi un praf de sare. Se freacă cu o lingură de lemn sau se bat cu telul până ce gălbenuşurile sunt bine amestecate. Apoi se... more

Read more

SALATĂ VERDE CU SMÂNTÂNĂ

By: | 0 Comments | On: mai 20, 2010 | Category : Retete Diverse

1 căpăţână mare de salată sau 2 mijlocii, 2 linguri smântână, 1 lingură zeamă de lămâie sau oţet, sare, piper. Se alege şi se spală salata verde ca mai sus. Se amestecă smântâna cu sare, piper şi lămâie sau oţet. Se toarnă peste salată şi se amesteca uşor împreună. IasiPapa... more

Read more