All Recipes and Posts Tagged SOS

SOS MAIONEZĂ DE USTUROI CU GOGOSARI COPTI

By: | 0 Comments | On: mai 21, 2010 | Category : Retete Diverse

1 căpăţână de usturoi,  100 g ulei, sare, 1/2 lamaie, iaurt cremosso, 1-2 gogosari curatati de pielita si de seminte. Se striveşte usturoiul în piuliţa de lemn sau şi mai bine într-una de piatră. Se adaugă, sare dupa gust. Se toarnă puţin câte puţin uleiul, ca la maioneză, şi zeamă... more

Read more

SOS DE USTUROI (AIOLI)

By: | 0 Comments | On: mai 21, 2010 | Category : Retete Diverse

1 căpăţână de usturoi, 1/2 linguriţă boia de ardei, 1 gălbenuş, 100 g ulei, sare, 1/2 linguriţă oţet. Se striveşte usturoiul în piuliţa de lemn sau şi mai bine într-una de piatră. Se adaugă boiaua de ardei, sare şi un gălbenuş. Se toarnă puţin câte puţin uleiul, ca la maioneză,... more

Read more

SOS DE MUŞTAR

By: | 0 Comments | On: mai 21, 2010 | Category : Retete Diverse

2 linguriţe muştar, 100 g ulei, sare, puţin oţet sau zeamă de lămâie. Se subţieaza muştarul cu puţin oţet de vin sau cu zeamă da lămâie şi se freacă cu uleiul turnat picătură cu picătură. IasiPapa mananca sanotos…Pofta buna! more

Read more

SOS DE OU

By: | 0 Comments | On: mai 21, 2010 | Category : Retete Diverse

1 ou, 1 gălbenuş, 200 g ulei, 1 linguriţă zeamă de lămâie, sare, 1 castravete mic în oţet, 1 linguriţă cozi de ceapă verde tocate mărunt. Se fierbe un ou răscopt. Se dă gălbenuşul prin sită, se pune un gălbenuş crud, sare, puţină lămâie, şi se face cu ulei un... more

Read more

SOS TARTAR

By: | 0 Comments | On: mai 21, 2010 | Category : Retete Diverse

2 gălbenuşuri, 1 linguriţă muştar, 200 g ulei, 1/2 linguriţă oţet sau zeamă de lămâie, sare, 1 castravete mic în oţet, 1 lingură arpagic tocat, 1 lingură capere, verdeaţă (tarhon şi pătrunjel). Se pun gălbenuşurile într-un castron, cu zeama de lămâie şi un praf de sare. Se freacă cu o... more

Read more

SOS PICANT CU VERDEŢURI

By: | 0 Comments | On: mai 21, 2010 | Category : Retete Diverse

2 gălbenuşuri, 1 linguriţă muştar, 200 g ulei, 1/2 linguriţă zeamă de lămâie sau oţet, sare, câteva frunze de haţmaţuchi (plantă asemănătoare pătrunjelului, cu gust picant), de pătrunjel şi ceapă verde. Se pun gălbenuşurile într-un castron, cu zeama de lămâie şi un praf de sare. Se freacă cu o lingură... more

Read more

SOS MAIONEZĂ CU TARHON

By: | 0 Comments | On: mai 21, 2010 | Category : Retete Diverse

2 gălbenuşuri, 1 linguriţă muştar, 200 g ulei, 1/2 linguriţă oţet, 1 linguriţă tarhon tocat, 1 castravete mic în oţet. Se face un sos maioneză cu muştar, ca mai sus, adăugând, dacă este necesar, ceva mai mult ulei, ca să fie foarte legat. Când este gata, se adaugă câteva frunze... more

Read more