Fast Food de-acasa…Tarta ultrarapida

By : | 0 Comments | On : august 30, 2011 | Category : Retete cu aluat

foietaj cu mozzarerlla

Ne place la nebunie sa mancam in oras, sa cheltuim zeci de lei pe 1 cartof taiat si 100g de carne cine stie de cand pregatita. Dar ne place nespus de mult sa fim serviti, sa fie gata repede-repede mancarea si sa ne umflam si mai repede ca niste “big-maci”. Eu vin cu o propunere de a gati mancare rapida si acasa, buna si sanatoasa, cu ingrediente sanatoase si proaspete care cu siguranta nu vor avea repercursiuni prea mari nici asupra buzunarului dar nici asupra sanatatii. Dureaza doar 20 de minute sa pregatesti 3-4 portii din delicioasa tarta iar pe urma poti sta tolanita in fotoliu la televizor uitandu-te cu familia la o comedie buna care sa te ajute sa digeri incet si sigur mancarea. Uite cum trebuie sa faci:

Mod de preparare:
– intinde 2 foi din aluat si taie-le in bucati de 10 cm latime
– uda cu apa o tava de cuptor si tapeteaza-o cu hartie de copt
– aseaza bucatile de aluat in tava, lasand ceva spatiu intre ele pentru ca vor creste la copt
– cu un cutit cu lama subtire, cresteaza un chenar de 1-1.5 cm pe fiecare bucata de aluat
– aseaza mozzarella (o felie sau data prin razatoare) in interiorul fiecarui chenar, apoi pune felii de rosii
– unge cu galbenus marginile “tartelor” formate
– presara piper negru macinat, oregano, si da la cuptor, la foc iute 10 minute, apoi la foc moderat pana se auresc frumos
– decoreaza cu patrunjel proaspat si serveste-la calde sau reci .

Si pentru ca imi esti cea mai buna prietena, iti soptesc si trucul de care ai nevoie ca totul sa iasa ca la carte: unge cu grija tarta ca sa nu curga ou pe marginea aluatului! Altfel, foile se lipesc si nu se mai desfac in timpul coptului.
Acum, fuguta langa cei dragi la televizor si bucurati-va de bunatatile din cuptor. Pofta buna!

Share This Post!

Lasă un răspuns