FRIPTURĂ DE VIŢEL DE LA RINICHI

By : | 0 Comments | On : mai 24, 2010 | Category : Retete Diverse

1,500 kg carne, 1 lingură untură, sare.

Se alege o bucată de carne cu rinichi. Se desprinde rinichiul, scoţând grăsimea dimprejur. Cu un cuţit ascuţit se desfac oasele, iar carnea se bate uşor cu latul unui satâr. Se întinde apoi carnea pe fund, se aşază rinichiul la loc, se dă puţină sare, se rulează carnea în jurul rinichiului şi se înveleşte totul într-o fâşie subţire de grăsime scoasă de la rinichi. Se leagă cu aţă. Se pune într-o tavă la cuptor cu o lingură de untură, se frige ca şi viţelul la tavă (v. 261). Se serveşte cu macaroane, cu cartofi sau cu diferite zarzavaturi. Sosul din cratiţă, după ce s-a scurs grăsimea, se lasă să fiarbă cu două Iinguri de apă. Se strecoară şi se serveşte în sosieră.

IasiPapa, mananca sanotos…Pofta buna!

Share This Post!

Lasă un răspuns