Gustos, racoritor si fara foc…Chec-inghetata tiramisu

By : | 0 Comments | On : august 17, 2011 | Category : Desert

chec inghetata tiramisu

Daca esti un bautor de cafea, fara doar si poate iti place si tiramisu. Eu beau cafea, dar imi place la nebunie prajitura tiramisu. Gustul ala usor amarui cu blatul insiropat si finetea cremei mascarpone ma face sa ametesc de pofta. Insa din pacate, la cata pofta am eu de tiramisu, nu prea-mi permit sa cheltui pe 5 prajituri de tiramisu o avere, asa incat am cautat o reteta rapida din care sa iasa o cantitate suficienta de tiramisu cat sa-mi potoleasca pofta. Din cantitatile oferite de reteta ar trebui sa iasa 4 portii , pentru 4 persoane ..dar eu ma voi gandi bine cu cine voi imparti visul acesta pufos, aromat si parfumat, caci numai cu cineva care stie sa aprecieze acest deliciu as putea imparti prajiturica asta care ma transforma intr-o gurmanda.
Deci, sa-ti spun cum te transformi in cea mai buna “cofetareasa”:

Mod de preparare:

- prepari cafeaua, iar dupa ce o iei de pe foc, adaugi 1/3 din zahar si coniacul
– amesteci branza mascarpone cu zahar
– adaugi 2/3 din cantitatea de frisca in crema de mascarpone, caisele si ciocolata, apoi amesteci
– pune folie alimentara intr-o forma mica de chec
– inmoi piscoturile in cafeaua cu coniac si le asezi vertical pe fundul formei, unul langa altul, ca niste soldatei
– torni in forma ½ din cantitatea de crema
– pui deasupra 2-3 piscoturi si torni restul
– acoperi acu cu piscoturi toata suprafata
– pe de o parte ii apesi pe cei de pe margini peste umplutura, pe de alta completezi cu piscoturi
– acoperi cu folie si dai la congelator
– lasi 2-3 ore, iar cand servesti rastorni usor checul format din piscoturi, indepartezi folia, pudrezi din belsug cu cacao si decorezi cu frisca si fulgi.

In perioada asta torida, un dulce atat de rece sigur te va revigora. Cafeaua te va tine treaza suficient cat sa te bucuri de toata ziua iar savoarea si finetea cremei de mascarpone iti va alinta papilele gustative cu o aroma placuta dulceaga. Te sfatuiesc sa fugi repejor la bucatarie si sa iti pui indemanarea la treaba. Sa-ti vand un mic sfat : pentru un gust deosebit, pune in crema de mascarpone cateva picaturi de vin rosu si n-ai sa regreti! Fuguta! Spor la treaba!

Share This Post!

Lasă un răspuns