Gustos si aromat, usor de savurat, Muschiulet de porc cu prune

By : | 0 Comments | On : septembrie 6, 2011 | Category : Retete cu carne de porc

porc cu sos de prune

Mereu am avut o problema cu amestecatul gusturilor: dulce cu sarat, dulce cu carne, dulce cu preparate condimentate. Cand vine vorba de mancare, sunt un pic mai sceptica, si nu mi se face pofta numai dupa aspect, mereu intreb din ce e facut si daca are ceva ce mi se pare mai ciudat, sincera sa fiu nu mi se mai aprind papilele gustative. Azi insa, am prins un pic de curaj, si am zis sa incerc , macar pentru cei dragi si sa le fac lor pe plac, o reteta in care o sa combinam dulcele cu carnea. Ei bine, am mers la supermarket, am cumparat toate ingredientele necesare, m-am uitat sincer cam ciudat cand am alaturat carnea de porc langa prune , dar eram deja intrata in joc. Ajunsa inapoi la atelierul meu de creatie, bucataria, am pus parerile mele contradictorii deoparte, si m-am apucat de gatit:

Mod de preparare:

– se spala muschiul de porc
– se sterge cu un servet absorbant si se condimenteaza cu sare, piper si cimbru
– se unge cu ulei
– se infasoara in folie si se lasa la rece circa o ora
– se aseaza intr-o tava unsa, se stropeste cu ulei si putina apa
– se lasa la rumenit in cuptor
– separat, se fierb prunele in vin, la bain-marie
– se adauga gemul si un praf de sare
– cand friptura este gata, se pune sosul de prune si se mai lasa cateva minute

Acum cand vad ce minunatie a iesit din mainile mele, tind sa cred ca voi avea si curaj sa gust, ca nu degeaba se zice “ Bucatarul sa-si manance darul”, asa incat voi face onorurile pentru prima felie de carne cu sos de prune. Mirosul este ametitor. Macar de curiozitate, va propun sa incercati aceasta reteta. Va va incanta si mirosul si aspectul ca sa nu mai zic de gust. Credeti-ma pe cuvant ca a iesit o capodopera. Surprindeti-i pe cei dragi. Nu veti da gres. Spor si pofta buna!

Share This Post!

Lasă un răspuns