Jeleu cu fructe de padure

By : | 0 Comments | On : iulie 12, 2011 | Category : Desert

Mod de preparare:

Gelatina se pune la inmuiat intr-o cana de apa, apoi se pune la fiert pe aburi pana se dizolva complet, apoi se lasa putin la racit. Intr-un vas se toarna sucul si apa si se amesteca bine.

Se adauga fructele decongelate (sau spalate bine) si gelatina. Se vantura putin ca sa iasa limpede. Se pune in cupe si se da la frigider. Se serveste cu frisca.

Nota:

Cu siguranta jeleu-ul era dulceata copilariei noastre si savuram cu placere fiecare imbucatura…acum este simplu de facut si de retrait senzatia gustului nebun de fructe…

Si pentru ca jeleul nu este numai dulce si bun, trebuie sa mai stim ca unul dintre ingredientele de baza din gemuri si jeleuri, pectina, poate contribui la prevenirea raspandirii cancerului, prin eliberarea in anumite conditii a unui fragment molecular cu proprietati anti-cancerigene.

Sunt studii recente care arata ca pectina, fibra naturala din compozitia fructelor si legumelor, are efecte impresionante in tratarea anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cel pulmonar.

Share This Post!

Lasă un răspuns