Lasagna cu pui

By : | 0 Comments | On : iulie 13, 2011 | Category : Retete cu Paste, Retete Diverse

Mod de preparare:

Intr-o cratita cu ulei prajiti ceapa si usturoiul pana devin aurii, apoi se adauga ciupercile si puiul si se lasa 4-5 minute. Se pune vinul, se amesteca bine si se lasa sa fiarba cu totul 5 minute.

Se adauga sosul de rosii si zaharul si se fierbe pana e gata carnea. In alta cratita se topeste untul, se pune faina si se amesteca putin, apoi se ia cratita de pe foc si se pune laptele incet amestecand fara sa faca cocoloase, si se pune iar la fiert pentru a se ingroasa.

Se lasa la racit apoi se pune oul batut, jumatate din parmezan, sare si piper dupa gust. Se pregatesc foile de lasagna dupa indicatiile de pe ambalaj.

Se unge o forma rezistenta la foc si se pun 3 foi, se adauga jumatate din amestecul cu carne, alte 3 foi si iar carnea.

Peste ultimele foi turnati sosul bechamel si pudrati cu restul de parmezan. Se pune in cuptorul preaincalzit timp de aproximativ30-40 minute.

Se serveste atat fierbinte cat si rece.

Nota:

Asa cum se stie lasagna provine din bucataria italiana si face parte din capitol-ul pastelor fainoase. Se gateste dupa multe retete si foile de lasagna sunt ingredientul principal…restul tine si de imaginatia fiecaruia.
Se stie ca italienii sunt cei mai mari consumatori de paste din lume si conform studiillor se mai stie si ca in medie, fiecare italian consuma 28 kg de paste pe an.

Share This Post!

Lasă un răspuns