LIMBĂ RECE CU MĂSLINE

By : | 0 Comments | On : mai 24, 2010 | Category : Retete Diverse

1 limbă cam de 1 kg, 3 l apă, 4 cepe, 1 pătrunjel, 10 boabe piper, 1 foaie de dafin, în plus 2 linguri ulei, 1 linguriţă făină, 2 linguri bulion, 1 păhărel de vin, 200 g măsline, sare.

Se spală limba în mai multe ape, frecând-o cu puţin mălai pentru a se lua toată murdăria dintre pori. Se scoate gâtlejul şi se ţine limba cel puţin o oră în apă rece, înainte de a fi pregătită. Se pune la fiert într-o oală cu apă rece. Când începe să dea în clocot, se ia spuma, se adaugă zarzavatul, foaia de dafin, sare, piper, se acoperă şi se lasă să fiarbă potolit timp de trei ore (limba de viţel şi cea de purcel fierb mai repede). Se curăţă fierbinte de piele, începând de la vârf, trăgând uşor şi ajutându-ne cu un cuţit mic. Se prăjeşte în unt o ceapă tăiată mărunt. Când ceapa a început să se îngălbenească, se adaugă făina. Se stinge cu o ceaşcă din zeama în care a fiert limba, se face un sos potrivit de gros, se adaugă bulion de roşii şi o linguriţă de zahăr, se toarnă peste limbă şi se lasă să mai fiarbă 10 minute la foc mic.

IasiPapa, mananca sanotos…Pofta buna!

Share This Post!

Lasă un răspuns