MELCI DE COZONAC

By : | 0 Comments | On : iunie 19, 2010 | Category : Retete Diverse

500 g făină, 1 ceaşcă lapte, 10 g drojdie, 3 ouă, 120 g unt, 100 g zahăr, vanilie sau vanilină, 1 lingură rom, 1/2 linguriţă sare. Umplutura: aceleaşi cantităţi ca la “Cozonac cu nucă”. Pentru sirop: 250 g zahăr, 1/2 l apă, 1 lingură glucoză, vanilie sau vanilină.

Se frământă aluatul la fel ca la cozonac. Se lasă să crească. Se desparte în două, se întinde pe fund câte o foaie dreptunghiulară, se unge cu ou bătut şi deasupra se întinde jumătate din umplutura de nucă, într-un strat cât mai egal. Se face sul, care se taie în bucăţi de 3 cm lungime. Se aşază bucăţile în tavă pe una din feţe. Se lasă să crească la cald, se ung cu albuş şi se coc la foc bun. Cum se scot din cuptor se introduc pe rând în sirop fierbinte.

Ia(si)Papa, mananca sanotos…Pofta buna!

Share This Post!

Lasă un răspuns