Mici trucuri în servirea bucatelor

By : | 0 Comments | On : iulie 11, 2011 | Category : Stiati ca:

Este bine să ştii că feliile de pâine şi brioşele trebuie tăiate în bucăţi mai mici înainte de a le unge cu ceva sau a le mânca. Biscuiţii mici însă nu trebuie rupţi.v * Când mănânci şuncă: dacă felia de şuncă are ceva mai multă grăsime, atunci te ajuţi de cuţit şi furculiţă, pentru a o mânca. Dacă şunca nu are grăsime, este mai simplu – o rulezi cu furculiţa şi o mănânci cu mâna.

* Cum foloseşti cuţitul de unt: ungi felia de pâine cu unt, în farfurie sau deasupra acesteia. Aşezi apoi cuţitul de unt în partea dreaptă, având grijă să fie curat – şterge-l de felia de pâine, înainte de a-l pune pe masă.

* Peştele se dezgheaţă mai repede dacă îl ţinem în apă rece cu sare * Când scoatem păstrăvul de la congelator, gustul lui va fi mai bun dacă-l decongelăm treptat, în frigider, decât lăsat la temperatura camerei * Peştele se curăţă mult mai uşor de solzi dacă se ţine înainte, timp de 10 minute, într-un vas cu apă caldă.
* La o masă festivă, icrele vor fi mai şic servite pe felii de lămâie sau chiar în coşuleţe făcute din jumătăţi de lămâie din care s-a scos miezul

 

Share This Post!

Lasă un răspuns