MITITEI 2

By : | 0 Comments | On : mai 24, 2010 | Category : Retete Diverse

1 kg carne de vacă de la gât, 200 g seu de vacă, câte un vârf de cuţit de piper, chimen, bicarbonat, 1 căpăţână de usturoi, sare, în plus 2 linguri de frişcă.

Se trece de două ori prin maşină carnea de la gât împreună cu seul de vacă. Se amestecă cu 1/2 linguriţă de sare şi se dă la gheaţă pentru 24 ore, amestecându-se în acest timp de câteva ori. A doua zi se mai trece odată prin maşină adăugând o linguriţă de bicarbonat, încă 1/2 linguriţă de sare, 2 — 3 cuişoare, puţin chimen şi piper, toate pisate fin, şi frişca nebătută. Se pisează o căpăţână de usturoi cu puţină apă şi se strecoară în tocătură numai zeama. Se bate bine o jumătate de oră şi se fac mititei ca mai sus.

IasiPapa, mananca sanotos…Pofta buna!

Share This Post!

Lasă un răspuns