NAPI CU SMÂNTÂNĂ

By : | 0 Comments | On : iunie 10, 2010 | Category : Retete Diverse

1 kg napi, 2 linguri unt, 1 linguriţă făină, 1 ceaşcă lapte, 2 linguri smântână.

Se taie napii în două şi fiecare jumătate în alte trei sau patru bucăţi. Se curăţă bucăţile dându-le în acelaşi timp şi o formă mare cât o nucă. Se spală şi se usucă într-un şervet. Se încălzeşte unt într-o cratiţă, se pun napii, se ţin înăbuşiţi circa 20 de minute, la foc potrivit. Se mişcă cratiţa, pentru a nu se lipi de fund. Se pune sare. Separat se face un rântaş alb din unt şi făină. Se stinge cu o ceaşcă de lapte. Când sosul a fiert, se adaugă smântâna, se toarnă peste napi şi se lasă să mai fiarbă înăbuşit, la foc mic, circa 20 de minute. Se servesc cu frigănele sau cu crochete.

Ia(si)Papa, mananca sanotos…Pofta buna!

Share This Post!

Lasă un răspuns