Nugat

By : | 0 Comments | On : iulie 12, 2011 | Category : Desert

Mod de preparare:

Albusurile se bat bine intr-un bol, se adauga zaharul, care se pune putin cate putin cu o lingurita. Se adauga zaharul vanilat, se aseazabol-ul intr-un vas cu apa si se da vasul la foc, amestecandu-se compozitia cu un tel.

Cand a inceput sa fiarba, se pune mierea, picatura cu picatura si se continua amestecatul timp de cateva minute.

Se adauga nucile taiate cu cutitul. La sfarsit se pun stafidele. Se pune pe o tava o foaie de napolitana, se toarna peste foaie nugatul, se intinde cu o spatula, se acopera cu alta foaie de napolitana, se aseaza deasupra un fund de lemn, peste care se pune o greutate. Se pune nugatul la rece pana a doua zi si apoi se taie in bucati.

Nota:

Stafidele nu se numara printre favoritele mele, insa in Nugat nici nu le simt prezenta…cu toate astea, stafidele contin si o serie de antioxidanti puternici, denumiti polifenoli, care ajuta celulele organismului, precum cele ce determina cancerele de san si colon, sa-si mentina functia normala, impiedicand aparitita neoplasmelor.

Share This Post!

Lasă un răspuns