OCHIURI

By : | 0 Comments | On : mai 23, 2010 | Category : Retete Diverse

Socotiti c-am 2 ouă/persoana, sare, piper, 1 lingură unt ametecata cu ulei.

Tigaia pentru ochiuri trebuie să fie de fontă groasă sau de teflon. Dacă este subţire, ochiurile s-ar putea sa se prinda si se ard înainte de a se coace. De asemenea trebuie să fie de mărime potrivită cu numărul ouălor, adică cu un diametru de 25 cm la marginea de sus, pentru şase ouă. Se sparg ouăle, se pun in untul/uleiul aflat in tigaia incinsa, se adaugă, sare si piper dupa gust. Se arunca peste ele cu o lingura de lemn sau metal uleiul incins pentru a se praji. Continuati sa aruncati uleiul peste ochiuri pana cand considerati ca sunt pe gustul d-voastra (tari sau moi). Imediat dupa prajire se pun in farfurii si se servesc calde. Ca si garnitura la ochiuri puteti folosi: renumitii cartofi parajiti, piureul de cartofi, diferite salaturi, branzeturi, etc.

IasiPapa, mananca sanotos…Pofta buna!

Share This Post!

Lasă un răspuns