Pască moldovenească

By : | 0 Comments | On : iulie 12, 2011 | Category : Desert

Pasca-cu-branza

Mod de preparare:

Branza se da prin sita. Se adauga sarea, zaharul, ouale batute spuma, stafidele, coaja de lamaie si aproximativ 2 linguri cu varf de faina.Se amesteca totul.Se ia (se fura) din aluatul de cozonac o mana de aluat.

Aluatul se intinde foooarte subtire pe planseta.Cratita se unge cu untura (ideal osanza) si se tapeteaza cratita cu foaia de aluat.Se toarna branza (compozitia) de mai sus in cratita peste aluat.Se bate un ou (intreg) spuma si se unge cu el pe deasupra compozitia.

Se da foc la cuptor si se coace la foc foarte mic cam o ora si jumatate.Se incearca cu o scobitoare.Cand nu se mai prinde compozitia de scobitoare si deasupra s-a rumenit, este copt.Se lasa in cratita pana se raceste complet.
Pofta mare.

Nota:

Pasca cu branza, cu siguranta este regina neincoronata a sarbatorilor de Paste. Pasca este asteptata de toata lumea pana la sfarsit si toata lumea se inclina in fata ei. Ca asemanarea sa fie si mai mare ea are un aspect auriu si vine cu o coronita de aluat invaluita in mirosuri ametitoare.

Pasca cu branza se face odata pe an de Paste si vine sa incoroneze masa de Paste prin bunatatea ei. De aceea prepararea ei trebuie facuta cu atentie si dragoste, pentru ca din pasca cu branza se va impartasi toata familia.

Amestecul de branza, cozonacul delicios si mirosul imbietor fac din pasca cu branza una din traditiile culinare cele mai placute.

Share This Post!

Lasă un răspuns