Paste cu sos de vinete

By : | 0 Comments | On : iulie 13, 2011 | Category : Retete cu Paste, Retete Diverse

Pastele se pun la fiert, apoi se strecoara si se clatesc cu apa rece. Separat, se curata vinetele se taie felii subtiri si se lasa cu sare 30 min. Vinetele se scurg si se taie cubulete, apoi impreuna cu ceapa se calesc bine.

Se adauga usturoiul taiat marunt, rosia curatata de pielita si taiata cubulete, sarea si piperul. Intr-o forma pentru sufleu se aseaza alternativ un strat de paste cu unul din sosul de vinete.

Deasupra, se adauga cascavalul ras sau parmezanul si smintina cu patrunjelul taiat marunt si amestecat cu ou. Se lasa la cuptor 30 min. Se serveste calda in compania unui vin roze…

Nota:

Acest fel de paste se poate gati si cu alte forme de paste, nu doar cu tagliatele, depinde de gustul fiecaruia.
Se stie ca vinetele sunt o bogata sursa de potasiu, precum si o sursa de acid folic (aviz pentru doamnele insarcinate…). Pentru a beneficia la maximum de efectele lor benefice, vinetele trebuie gatite si pastrate in caserole sau la gratar pentru a nu se imbiba cu grasime. in 100 de grame vinete gasim doua grame de fibre si 210 miligrame de potasiu.

Share This Post!

Lasă un răspuns