Piersicuta aromata pentru foietaj taiata…Piersici in aluat

By : | 0 Comments | On : august 17, 2011 | Category : Desert, Retete Culinare

piersici in foietaj

Cand vine vorba de fructe, imi dau seama ce norocosi sunt oamenii care traiesc la tara. In orice anotimp, au parte de fructe proaspete, culese direct din copac, fara sa-si faca griji daca sunt sau nu naturale, daca sunt injectate sau nu cine stie ce solutii asa cum se practica in ultima vreme. Doamnele si domnisoarele de la tara sunt privilegiate in ce priveste sanatatea, caci au la indemana toate ingredientele necesare pentru a-si intretine frumusetea sau pentru a gati 100% bio. Si ma refer la fructe in general, dar mai ales la piersici. Stiati ca sunt renumite pentru aportul lor mare de vitamine si apa ? Atat pentru mancare cat si pentru intretinerea tenului, piersicutele intervin in sanatatea si frumusetea noastra. Acum, eu va propun ceva sanatos si gustos, delicios si usor de preparat la care vedeta retetei va fi piersica. Trebuie sa procedati in felul urmator:

Mod de preparare:

- piersicile se spala bine si se oparesc cateva minute in apa clocotita
– dupa ce au stat 10 minute, se scot si se decojesc usor ca sa nu se rupa fructul
– dupa ce s-a dezghetat aluatul de foietaj, se intinde cu sucitorul si se unge cu un ou batut
– se aranjeaza pe tava si cu ajutorul unui pahar, se fac forme pentru piersici
– se baga cateva minute aluatul la cuptor, cat sa se umfle, si apoi in formele facute cu paharul se aseaza fructele
– se mai lasa in cuptor maxim 30 minute si se servesc ornate cu zahar pudra.

Acum, draga mea gospodina, te las sa te bucuri de beneficiile piersicilor. Dupa ce vei manca prajiturica cu piersici, sa fugi repejor la oglinda sa vezi daca a avut efect asupra tenului. Asupra papilelor gustative cu siguranta va avea !! Pofta buna!

Share This Post!

Lasă un răspuns